Kako sam navela muža da prizna da me vara - Savjeti psihologa koji su mi promijenili život

Uz malo mudrosti i manipulacije dosta toga bi mogli izvući iz svojih partnera ali i drugih ljudi.


Žena bi trebala voljeti svog muškarca svim srcem svojim, ali bi ipak trebala ipak imati malu dozu predostrožnosti kako ne bi bila povrijeđena. Svakoj ljubavnoj vezi je neophodno povjerenje, ali ipak ne slijepo vjerovanje koje bi vas moglo povrijediti.

Moj brak nije dugo potrajao. Nakon samo dvije godine našeg zajedničkog života počela sam sumnjati u njegovu vrijernost. Dozvoljavao mi je da provjeravam njegov telefon, imala sam pristup njegovim pozivima i porukama, i često sam tražila dokaz da je moja sumnja opravdana.



Međutim, tamo nije bilo ništa što bi moglo dokazati da me vara i svaki put sam sebi rekla da sam luda. Sve češće se počeo sastajati sa svojim prijateljima što je navelo moj "alarm uzbune" da podivlja još više. Preostalo mi je samo da ga pratim.

Ali znala sam da ako me uhvati tek tada će smatrati da sam luda. Bio mi je potreban drugi način. Na internetu sam tražila način kako da ga navedem da mi sam prizna ako radi nešto što ne bi smio. Naišla sam na članak psihologa koji je baš o tome pričao.



Po njegovom mišljenju, muškarce je potrebno samo malo pristisnuti kako bi priznali sve ono što rade, i da tako možete izvući ih njih sve što želite. Međutim, ovo djeluje na muškarce koji imaju savjest. Oni koji je nemaju neće ništa priznati sve dok ne prikupite sve vidljive dokaze da ste ga uhvatili na djelu.

Dotični psiholog je savjetovao da se suočimo sa muškarcem onog trenutka kada dođe kući. Najbolje je početi priču sa "Da li ti misliš da ja ne znam šta ti radiš?". Glumite da sve znate i zatim mu ponudite samo jednu šansu da bude iskren.

Tako sam i ja dočekala muža koji se neobično kasno vraćao kući u pripitom stanju. "Daću ti samo jednu šansu da mi priznaš sve. Upravo sad. Samo jednu jedinu šansu. Ako imaš imalo savjesti da mi priznaš sve učini to sad i onda možemo pričati o tome. 

Ako ne želiš da mi priznaš onda si tip muškarca kojeg više nikada ne želim vidjeti u životu." Pritom sam pustila čak i koju suzu jer sam se zaista plašila da će biti nešto što će priznati. I baš tako je i bilo. Uhvatio se za glavu i rekao da mi je mislio sve priznati ranije. 

Ona se zove Ana, i 8 mjeseci se viđaju. Želio je to okončati ali "nije pronalazio načina". Kao i svaka prevarena žena koja je saznala tako nešto bila sam ogorčena. Naš brak je od tada okončan i ne viđamo se više. Moje sumnje su bile opravdane i drago mi je što sam slušala sebe i našla načina da dođem do istine. 

Drago mi je što nisam ni jedan dan više potrošila na tog muškarca. Zato drage dame, ako imate sumnju da vas muškarac vara savjetujem da je ne gurate pod tepih već da je radije dobro istražite.

Pokreće Blogger.