Kako izgleda život sa slabim čovjekom - Tužno je biti žena kojoj muškarac ne želi ugoditi

Živjeti život sa slabim muškarcem znači rintati i više nego što bi morali... i nervirati se svakodnevno.


Živim sa slabim čovjekom. Ne, ne mislim na njegov izgled. On je snažan muškarac spolja, može podignuti teške stvari i ima velike mišiće. Ali iznutra, karakterom je jako nejak. To je čovjek koji ima problem za svako rješenje i koji jednostavno ne želi da se potrudi za mene, svoju suprugu. 

Kada kažem da drugi muževi pomažu svojim suprugama u kućanstvu on kaže "Ja nisam papučar". Bilo kakva pomoć koju bi mi mogao pružiti za njega je "papučarenje". Barem on tako kaže, a ja sam svjesna da je samo dobro lijen. 



Radi posao koji mrzi već 15 godina i ne želi da ga promijeni jer tu ni nema puno posla, odgovara mu što se ne mora mnogo pomučiti. Plata mu je minimalna, i to što zaradi većinom ode na njegovo pivo, dokja radim dva posla i plaćam sve ostale račune. 

Kada spomenem da bi trebao pronaći bolji posao izvlači se na to "Budi zahvalna što i ovo radim." Ručak naravno uvijek mora biti po njegovoj želji, nakon čega se izvrne na kauč i ne diže se do jutarnjih časova kada krene na posao. 



Kada kažem da želim sebi kupiti nove cipele on mi jasno stavi do znanja da sebi ne možemo to priuštiti. Kada ostanemo bez novca sliježe ramenima i govori "Šta da se radi". A šta ja radim na to sve? Odmahnem glavom. Zašto? Pa ko mi je kriv što sam se udala za takvog čovjeka? 

Samo ja... Ja sam kriva. Ja sam ga birala i kada sam naslućivala da je takav. I dok smo se zabavljali shvatila sam da je čovjek koji će se boriti za novac i svoju porodicu, ali sam vjerovala da će sa vremenom takav postati. Ne. Postao je samo još gori. 

Dakle, ako ne želite napraviti istu grešku kao ja, prije nego što stupite u brak sa muškarcem prvo provjerite u kakvom je odnosu sa poslom i finansijama. Ako vidite da bi vaš muškarac bio u stanju raditi mnogo, i svakakve vrste posla da bi zaradio neophodni novac - sa njim ste sigurne. 

Ali ako vidite da ne želi da se trudi, da je lijen ili nezainteresovan - budite spremne da se narintate u životu pored njega.

Pokreće Blogger.