Kad mijenjamo vokabular - Mijenjamo sebe u potpunosti: Psiholški put do sjajnog života

Šta je vrjednije od vašeg života? Šta ste spremni učiniti da ga poboljšate? Jeste li zaista posvećeni svojoj dobrobiti? Ključ uspjeha i opstanka u kriznim vremenima je sposobnost brze i inteligentne promjene.


Više ne možemo priuštiti da odugovlačimo sa promjenom jer je vrijeme da krenemo u akciju. Pogledajte se u ogledalo i izgovarajte pozitivne afirmacije svaki dan. Budite vrlo glasni, emotivni, aktivni i jasni! „Ja kontrolišem tok cijelog svog života svojim načinom razmišljanja i emocijama koje biram i svojim svakodnevnim postupcima. 

Bez obzira sa kakvim izazovima se suočim narednih dana, moj duh će pokazati šta trebam činiti i usmjeriti moju snagu ka mom uspjehu. To će me ojačati da to radim zauvijek. Mogu da radim šta god hoću u svom životu." Dok to radimo svakog jutra, ponovo ćemo potvrditi našu posvećenost sebi. 



U trenutku kada pomislimo da smo uradili dovoljno i da više ne trebamo raditi na sebi, to je trenutak kada prestanemo da rastemo. Kada počnemo razmišljati o nečemu zbog čega se osjećamo depresivno, anksiozno ili tužno, znajte da je to samo zbog izbora misli koji možemo odmah promijeniti. 

Ne razmišljajmo previše o mislima koje nas na bilo koji način onemogućuju i blokiraju protok pozitivne energije u nama. Ispunite misli nečim što volite, nečim što vas čini sretnima ili nečim što vas dovodi u stanje ispunjenosti. Projektovanje željene vizije koju smo kreirali je odličan način da trenutno promijenimo fokus i uravnotežimo emocije. 



Ako postoji tajna istinskog ispunjenja i postignuća, to je sposobnost da kontrolišete svoje misli. Kontrolisati misli znači ojačati naš fokus na stvarima koje nas čine sretnima i osnažuju nas, dopustiti drugim mislima da izblijede. 

Sve je u našim mislima i uvijek postoji drugi način na koji gledamo istu stvar. Odabirom misli možemo odrediti kako ćemo se osjećati. Imati kontrolu nad svojim mislima znači da smo obučeni u praćenju misli i njihovom odabiru, ovisno o tome kako utiču na našu dobrobit. 

Da bismo utvrdili da li neka misao ima štetan učinak na naše živote, potrebno je zaroniti u naš emocionalni svijet i ispitati osjećaje koje zaobilazimo. Ono što se dešava u našim mislima određuje naše živote, tako da moramo trenirati svoje misli i postepeno mijenjati naš program. 

Kad mijenjamo vokabular, mijenjamo tijelo. Ideja promjene vokabulara je da za početak nekoliko dana nemamo negativnih konotacija, niti bilo kakvih restriktivnih riječi prema sebi. Svjesno birajte riječi i govorite sa samopouzdanjem i entuzijazmom o sebi. 

Svaki put kada kažemo „ne mogu, nemoguće ili je preteško“, naše tijelo se tome prilagođava i zaista pokazuje da ne možemo. Samim fokusiranjem na vokabular razbićemo naše stare obrasce i emocije koje doživljavamo tokom dana tako što ćemo promijeniti ono što govorimo sami sebi ali i drugima. 

Možemo iznenađujuće poboljšati svoj dan ako radimo ovu vježbu. Ako nismo svjesni svojih postupaka, nikada nećemo postići ono što želimo, niti biti ispunjeni, pa preuzimamo kontrolu nad riječima koje izgovaramo i nad svojim govorom tijela. Ono je pod komandom vaših odabira i čeka da odaberete pravu stvar.

Pokreće Blogger.