Iz muškog ugla: Fraze koje muškarci ne vole čuti od žena - Poređenje sa drugima ih odbija

Mnogi muškarci se slažu po pitanju nekih "fraza" koje ne vole ili ne žele čuti od svoje drage.


"Ti nisi kao on." Muškarci ne vole da ih upoređujete sa drugim muškarcima iz bilo kojeg razloga. Bilo da želite reći da on nije dovoljno jak kao neki drugi muškarac, visok, zgodan, nabildan, pametan... Takve misli bolje potisnite i ne izgovarajte pred njim.

Pogotovo ga nemojte porediti sa svojim bivšima. U tom slučaju nije čak ni bolje govoriti kako je vaš sadašnji muškarac bolji od prošlog, jer bi se mogao zapitati zašto još mislite na bivšeg. "Ja sam jača od tebe." Muškarci imaju veoma osjetljiv ego.



Nijedan muškarac ne bi želio biti okarakteristisan kao slabić, to stvara ogorčenje i razočarenje u njemu. A sa obzirom da su žene od davnina smatrane kao ljepši i nježniji spol jednom muževnom čovjeku ne bi lako palo da žena kaže da je jača od njega.

"Ona je ljepša od mene". Muškarci žele pored sebe imati ženu punu samopouzdanja koja zna šta želi i koliko vrijedi. Ako vas je muškarac odabrao za svog životnog partnera i saputnika to znači da smatra da imate veliku vrijednost i nije mu jasno zašto tako ne vidite sebe.



Muškarci se plaše žena koje se samosažaljevaju i imaju nisko mišljenje o sebi. Takva vrsta ponašanja kod žene im pokazuje da će sa njom sve biti mnogo komplikovanije i da će se morati pomučiti sa njom. "Uvijek mi nešto fali". Mnogi muškarci ne vole kada njihove ljepše polovine nisu srećne.

Ako često govorite kao ste nesretne ili kako nemate ono što želite, on bi to mogao shvatiti kao uvredu. On želi da vam priušti sve najbolje ali vam daje onoliko koliko može. Cijenite njegov trud i vjerujte da će biti sve super - to je ključ do njegovog srca.

Pokreće Blogger.