Istraživanja pokazuju - Koliko često varamo i koji nas razlozi na to navode

Hraniti plamen ljubavi svaki dan potrebno je kako bi se izbjegla rutina i dosada i održala iskra ljubavi. 


Uprkos najvećim naporima, mnogi parovi prolaze kroz neugodno iskustvo shvativši da su ih partneri prevarili. Nakon toga dolazi trenutak patnje, boli, razmišljanja da li ste učinili nešto loše što je navelo vašeg partnera da vam to učini ili je ipak sva krivica na njemu.

Ljudi varaju iz raznih razloga, što potvrđuju i istraživanja. Uprkos onome što mislimo, osveta nije glavni motiv za preljubu. Studija objavljena u 'Dnevnik istraživanja intimnih odnosa' otkrila je glavne razloge koji tjeraju muškarce i žene da varaju svog partnera. 



Rezultati su zapanjujući, gotovo 80% ih je to učinilo zbog "nedostatka ljubavi" , 77% su to bili muškarci, a 79% u slučaju žena. Takođe, veliki broj, od skoro hiljadu anketiranih muškaraca i žena, priznao je da je bio nevjeran jer se osjećao zanemareno od strane svog partnera. 

U ovom slučaju, u znatno većem procentu kod žena (77%), nego kod muškaraca (62%). Osim toga, oko 70% sudionika studije priznalo je da su pali u ovo iskušenje jer su popili "koju više" i nisu racionalno razmišljali. Sljedeći najčešći razlog zašto su varali je osveta kojoj su se podvrgli više muškarci nego žene. 



 Još neki od razloga koji su navedeni među većinom jesu ljutnja, nisko uvažavanje, loša situacija u vezi ili niska posvećenost. Dok su mnoge žene tvrdile da to čine jer od partnera nisu dobile potrebnu pažnju, muškarci su priznali da su bili nevjerni jednostavno zato što je druga žena bila privlačna.

Pokreće Blogger.