Često pomažu drugima pa i na svoju štetu: 10 činjenica o Rakovima koje možda niste znali

Jedna stvar koja je zajednička skoro svim osobama rođenim u znaku Raka jeste da su veoma emocionalni i da ta njihova strana igra veliku ulogu u njihovom životu. 


Ovo su neke činjenice o Rakovima koje možda niste znali: 1. Imaju sjajnu intuiciju. Rakovi su sposobni dobiti prave odgovore u pravo vrijeme kroz svoju intuiciju. Ako su je naučili slušati Rakovi zaista umiju riješiti mnoštvo svojih problema slušajući intuiciju. 

2. Veoma su strastveni. Mnogi ljudi će pomisliti da su prave tetkice uzimajući u obzir njihovu emotivnost, ali ne znaju da baš ta emotivna strana ih čini sjajnim ljubavnicima. Onaj ko je bio u vezi sa rakom vjerovatno zna o čemu pričamo. 



3. Velikodušni su. Rakovi obično imaju mnoštvo prijatelja koji ih naprosto obožavaju. Njihova dobrota je ono što privlači druge ljude u njihovo društvo. 4. Veoma su misteriozni. Ponekad se rakovi ljudima čine nekako misteriozni, pa čak i čudni. 

Takav utisak ostavljaju zato što nisu navikli otvarati se ljudima odmah, prvo moraju shvatiti s kim imaju posla. 5. Vole nježnost. Potrebno im je da se osjećaju prihvaćeno, voljeno i cijenjeno. Kada od svog partnera to dobiju obasipaće ga ljubavlju i divnim gestama. 



6. Mirni su, ali do određene granice. Da bi neko prešao granicu tolerancije rakova potrebno je zaista da pretjera ili dobro da ga ujede. Rakovi su inače jako mirni ali neće tolerisati loše ponašanje drugih. 7. Nikada neće ostaviti dragu osobu u nevolji. 

Spremni su ići na svoju štetu kako bi pomogli dragim ljudima, ali time se neće hvaliti. Na djelima pokazuju svoju veličinu. 8. Veoma su skloni sentimentalnosti ili nostalgiji. Ovo najteže pada muškarcima rođenim u znaku raka. 

On je rastrzan između činjenice da želi izgledati snažno i svoje sentimentalne strane koja često ispliva na površinu. 9. Povlače se u sebe u teškim trenucima: Ako su rakovi nesretni, prestaju komunicirati s ljudima. Zatvaraju se u see i odvajaju od drugih. 

10. Rakovi su pravi empati. Sposobni su osjetiti tuđu bol i doživjeti je kao svoju. Oni su najbrižniji među horoskopskim znakovima. Ako primjete da je neko tužan zaista će se potruditi da oraspolože tu osobu. Njima možete povjeriti svoje probleme.

Pokreće Blogger.