Zašto žene biraju pogrešno muškarce i ostaju s njima: Toksični roditelji igraju veliku ulogu

Većina žena će pristati na vezu ili brak u kojem joj je sve ok... ali samo ok, ništa više od toga. 


Zašto su žene izgubile samopoštovanje pa pristaju i na manje nego što možda zaslužuju? Žene najčešće biraju pogrešne muškarce jer su pogrešno odgojene. Vjerovali ili ne, roditelji igraju veliku ulogu u tome kakvog će ko partnera naći. 

Nažalost, previše je toksičnih roditelja koji će dijete od malih nogu ubijediti da ne vrijedi mnogo. Podsmijavanjem, ignorisanjem, kritikovanjem i sličnim pogrešnim roditeljskim mjerama odgoja poništavate samopoštovanje kod svoje djece, a puno više kod djevojaka nego kod momaka.



Takva djeca kasnije smatraju da ne vrijede mnogo i pristaju na mnogo manje nego što zapravo zaslužuju. Pored toga postoji još nekoliko razloga zašto žene biraju pogrešnog muškarca. Zaštita: Mnoge žene koje nisu bile zaštićenje u djetinjstvu će tražiti muškarca koji im to može pružiti. 

Njima ljubav ili strast možda neće biti toliko bitni koliko zaštićenost. Preći će i preko nekih većih razlika ili lošeg ponašanja zbog toga. Žene biraju one koji ih odbijaju jer smatraju da se ljubav mora zaslužiti. Ovo je takođe posljedica pogrešnih mjera roditelja sa kojima se djeca suočavaju. 



Kasnije će ostajati i u toksičnim vezama jer smatraju da takva veza treba biti. Ravnodušnost prema problemima: Postoje žene koje ne žele vidjeti problem u vezi i jedostavno zažmire na svaku stvar na koju bi trebale reagovati. Pretjerana samokritika: 

Nisko samopoštovanje, zanovijetanje, pretjerana samokritika - sve to dolazi iz djetinjstva. Na kraju krajeva, kad majka pogrešno vaspitava, ona će grditi i ponižavati dijete, a njemu je lakše reći - „ja sam kriv!“ umjesto da brani svoj stav. Zato odrasla žena krivi sebe što je nekad grub muškarac prema njoj, pa čak i za njegove nevjere..

Pokreće Blogger.