Veza sa bivšim je kao da podgrijavate stari pasulj kraj prepunog švedskog stola

Vraćanje bivšima zaista nema nikakvog smisla. Ruku na srce, postoje veze koje se okončaju nesporazumom i koje bi trebale da se nastave, ali u većini slučajeva ljudi ih nastavljaju iz pogrešnih razloga.


U kojim slučajevima je pomirenje sa bivšim prihvatljivo? Pa na primjer ako dođe do nesporazuma u komunikaciji ili interpretaciji određene situacije. Na primjer, vaš partner je optužen za prevaru ili laž ali kasnije shvatite da je to sve bila pogreška i da je on bio iskren svo vrijeme.

To je opravdana situacija kada je sasvim u redu nastaviti vašu ljubavnu vezu. Ali, kada je u vaš raskid upetljano bilo kakvo loše djelo ili loša namjera, da ne pričamo o uvredama i izdajama - nemate šta više tražiti u vezi sa takvom osobom!



Kada započinjete vezu sa bivšima, sa kojima ste raskinuli zbog neprijatnosti, nelagodnosti, dosade, prevare izdaje ili bilo čega čemu nije mjesto u ljubavnoj vezi - To je kao da podgrijavate lonac starog pasulja kraj prepunog švedskog stola koji vam se nudi.

Znate onu izreku: "Previše je riba u moru da biste zapeli samo za jednu" - to se odnosi i na ljude. Možda vam se trenutno čini kao da ne možete zamisliti svoj svijet bez bivšeg, ili da niko drugi nije dovoljno dobar, ili da nikoga drugoge ne želite...



Ali to je samo očaj vašeg povrijeđenog ega, ništa drugo. Dajte vremena svojim ljubavima da se odboluju. Možda se sad osjećate kao da je smak svijeta, ali čitav život je pred vama. Čak i ako imate 60 ili 80 godina. Nikada ne znate koliko je još života pred vama. 

Pokreće Blogger.