Poruka ljubavnicama: Druga žena obično postaje ona koja nema potencijal da bude prva

Biti druga žena u životu muškarca, da li je to poniženje ili je to ipak način života kojem neki teže?


Zašto žene pristaju da budu druge žene u životu muškarca? Neke će reći kako to rade iz hira ili dosade, ili jednostavno to vole. Ali, psihološki gledajući koliko je to zapravo tačno? Mnogi psiholozi će se složiti da nezdrave veze i emotivni odnosi potiču iz trauma čavojekovog života.

Mentalno stabilna osoba će težiti ka tome da pronađe svog životnog saputnika i stekne vlastitu porodicu. Kada se dvije mentalno stabilne osobe spoje i steknu svoju porodicu, njihov sav fokus je usmjeren na njihovu zajednicu. Tako se stvaraju stabilne i zdrave porodice.



U takvoj porodici svi su sretni i zadovoljni, svi su podrška jedni drugima i pomažu jedni drugima da dostignu velike uspjehe i divne trenutke svog života. Međutim, čim jedna karika zakaže u tom lancu - sve počinje da se ruše. A ta karika može biti muž, ili žena.

Čitava ta stvar, zvana ljubavna afera, utiče na mentalno stanje i supružnika i članova njihove porodice. Shvatanje se samo nameće, mentalno stabilan i zdrav čovjek ne bi srušio svoj porodičan lanac, pogotovo ne na tako jadan način. Isto tako ni mentalno stabilna treća osoba ne bi pristala na tako nešto.



Što dovodi do shvatanja da žena postaje ljubavnica zbog svojih kompleksa, trauma i mentalne nestabilnosti, dok supružnik postaje preljubnik iz istih razloga. Mentalno stabilna i zdrava žena će željeti biti svom muškarcu jedina, i teško da će pristati da nekome bude druga žena.

Zato, sljedeći put kada kažete da to radite iz dosade ili iz hira, zakopaje malo dublje u svoju psihu i shvatićete da to ne radite iz tih razloga.



Pokreće Blogger.