Nekad nas najjače povrijede osobe koje najviše volimo - Kako sam vratio supruzi za preljubu

Da niko ne može sto posto biti siguran u to kakav će ishod brak imati pokazuje nam priča muškarca koji je vjerovao da je njegov brak za sva vremena, ali njegova supruga je ipak imala druge planove.


Moja priča počinje ovako - Moja supruga i ja smo živjeli sretno u braku 15 godina. Tokom našeg skladnog i primjernog braka stekli smo dvije kćerke koje sad imaju 13 i 10 godina. Sve je bilo zaista sjajno sve dok nisam primjetio da je postala sve više i više vezana za svoj telefon. 

Često me čak ne bi ni slušala kad pričam već bi se samo osmjehivala na ono što vidi u svom telefonu. Zajedničke šifre koje smo imali je promijenila objašnjavajući da želi imati privatne razgovore sa svojim prijateljicama o svojim problemima, i ja sam to poštovao. 



Iako mi je sve nagovještavalo da ima aferu bio sam previše uplašen da u to vjerujem. Naša porodica mi je bila sve na svijetu! Ponekad je znala otputovati na odmor sa prijateljicama i ja u to vrijeme nisam sumnjao u njenu vijernost. Tako je jednom prilikom najavila kako ponovo idu na put, ali ovaj put je sve bilo drugačije pa sam odlučio da je pratim. 

Imao sam šta i da vidim. U dotičnom hotelu se uopšte nije sastala sa prijateljicama već sa muškarcem sa kojim se držala za ruku. Srce mi je bilo slomljeno u sekundi, vjerujem da sam proživio i napad panike jer sam tako teško disao u tom trenutku. Prije nego što sam mogao racionalno razmišljati sklonio sam se i plakao dobrih sat vremena. 



Plakao sam kao curica... Razmišljao sam o našoj prošlosti, o našoj budućnosti koju sam priželjkivao ali se nikada neće ostvariti... o kćerkama... Shvatio sam da je vrijeme da se zauzmem za sebe i da joj vratim za to što je naš brak pogazila tek tako. 

Sjetio sam se svog prijatelja koji je uhvatio svoju ženu u preljubi i zatražio razvod od nje, ali pošto nije imao nikakvog dokaza da ga je varala ništa nije išlo u njegovu korist. Zato sam zastao na trenutak i shvatio da moram da se priberem i smislim plan. 

Dok je bila na tom putovanju, otišao sam kući i postavio kamere u našoj spavaćoj sobi. Kada se vratila rekao sam joj da vodim kćerke na dvodnevni izlet, dao sam joj prostora da mi ostavi dobrog materijala za razvod. Kada smo se vratili imao sam šta i vidjeti. 

Nisu izlazili iz spavaće sobe! Sljedeći dan sam joj objasnio da znam za sve što radi i rekao sam joj da želim momentalni razvod i isto tako starateljstvo nad djecom. Ona me je nazvala umišljenim idiotom i pobjegla iz kuće. Našim kćerkama je punila glavu kako sam ja taj koji ima ljubavnicu i kako je ona "nasamarena mama" zbog čega moje kćerke uopšte nisu htjele razgovarati sa mnom. 

Tada sam je suočio sa video snimcima i rekao da ako ne prizna istinu da ću čak i našim kćerkama pokazati snimke. Naravno da to nikada ne bih učinio, samo sam joj morao nekako zaprijetiti. Vidjevši snimke, strah na njenom licu je bio neosporiv. 

Priznala je kćerkama istinu i ubrzo nakon našeg razvoda otišla je živjeti sa svojim ljubavnikom. Vjerujem da su jako srećni skupa jer svoje kćerke uopšte i ne obilazi, a ni one nisu željne da je vide nakon svega.

Dakle, pamet u glavu - kad se nalazite u ovakvim situacijama uvijek prikupite dobre dokaze jer nikada ne znate kada će vam i najbliža osoba htjeti zabosti nož u leđa.

Pokreće Blogger.