Kad je muškarac u krizi srednjih godina i supruga pati: U 6-oj fazi najčešće pronalaze ljubavnice

Kad muškarac prolazi kroz krizu srednjih godina, nije teško samo njemu, već i svima koji žive sa njim. 


Kriza srednjih godina je izazvana često poremećajem hormona u tijelu, ukombinovanima sa nezadovoljstvom zbog neostvarenih želja. Tada muškarac pristaje na drastične promjene i počinje da radi stvari koje do sada nije radio. 

Dok njemu te stvari pričinjavaju kratkotrajno zadovoljstvo, njegova supruga zaista pati. Prvo, jer posmatra svog muškarca kako se mijenja iz korjena, drugo jer shvata da ne može da mu pomogne i treće strahuje da li će njihov brak opstati. Ovo su faze kroz koje prolaze supruge muškarca koji ima krizu srednjih godina: 1. Tuga. Žena primjećuje da muškarac postaje sve više depresivan i povučen, pokušava mu pomoći ali njene riječi kao da ne dopiru do mozga. 2. Neopravdani bijes. 

Nakupljena tuga kod muškarca prelazi u bijes i to je druga faza u krizi srednjih godina. Muškarac shvata šta sve nije postigao u životu i postaje ogorčen na sebe. 3. Paranoja. Muškarac u krizi srednjih godina će često sve oko sebe posmatrati kao neprijatelje.Njegova supruga koja mu samo želi pomoći će izgledati kao neprijatelj koji ga sabotira na putu da bude srećan. Zbog toga će se često najviše obrušiti na nju. 4. Totalna promjena. Supruga je do ove faze počela smatrati da je izgubila svog muža jer ono što je nekad bio - sada više nije. 

Postao je potpuno drugačija osoba, drugačije se ponaša i ima drugačije hobije. Ovu fazu žene najteže podnose, pogotovo ako su dugo sa svojim muškarcem. 5. Javna blamaža. Ovo je faza kada se muškarac i pred drugima ponaša kao potpuno nova osoba. 

Često svoju ženu osramoti pred prijateljia ili poznanicima. 6. Faza potrage. U ovoj fazi muškarci najčešće kupuju motore ili pronalaze ljubavnice. Kako su do sad shvatili da svi njihovi dragi prijatelji rade protiv njih odlučili su pronaći utjehu u nečemu novom. 

7. Završna faza. U ovoj fazi muškarac se već pomalo smirio i shvatio je šta želi dalje. Poveden novim iskustvima on odlučuje da li se želi otisnuti u svoj "novi život" ili će pokušati poraditi na odnosima koje je pokvario tokom ove krize. U svakom slučaju, ako ste njegova supruga, pustite ga da odluči. Budite uz njega kada mu je to potrebno, ali upamtite da ništa ne možete forsirati.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.