Prednosti i mane veze na daljinu: Partneri koji su razdvojeni više vrjednuju svoj odnos

Ljubav nije ista za sve osobe. Ali svaku ljubav odlikuju pažnja, nježnost, spontanost. Ove emocije su posebno izražene kod parova koji su prisiljeni da budu u vezi na daljinu. 


Odnosi na daljinu se mogu podijeliti u dvije grupe: 1. Ljubav koja traje već godinama, ali je partner morao otići, na primjer zbog posla i 2. Virtuelna ljubav, odnosno ljubav koja je nastala preko društvenih mreža. Prva vrsta je vrlo često bezopasna, ukoliko između partnera postoji povjerenje. 

Međutim, ako to povjerenje vremenom popusti, može dovesti do velike ljubomore. Što se tiče virtuelne ljubavi, da bi uspjela potrebno je da bude bez laži i zahtjeva određene postupke. Veze na daljinu imaju i određene prednosti: 1. Razdvojenost, ako je kratka, može biti dobra za odnos dvoje ljudi. 



Taman se poželite jedno drugog. 2. Dok je partner odsutan, možete poraditi na sebi i poboljšati svoje kvalitete. 3. Partneri koji su razdvojeni, više vrednuju jedno drugo, cijene zajedniče trenutke kada ih imaju. Pored prednosti, postoje i neki nedostaci veza na daljinu: 

1. Partner se navikne da bude sam. Na početku je komunikacija odlična, a kasnije i ona počinje da blijedi. 2. Nedostatk zadovoljstva. Kada čovjek navikne da je pored partnera svake noći, teško mu je prihvatiti da odjednom nema nikog pored sebe. 



3. Zavidnost. Ako je riječ o partneru koji mora otići, ovaj koji ostaje mu zavidi, jer smatra da će on uživati u novom okruženju. Da biste održali vezu na daljinu, razgovarajte svaki dan. Veoma je bitna redovna komunikacija. Takođe, dobro je znati koliko će partner biti odsutan. 

Na taj način, možete lakše prihvatiti razdvajanje. Ako će partner dugo biti odsutan, možete ga i posjetiti, da biste lakše izdržali usamljenost. Najvažnije je vjerovati partneru, tada vam kliometri ne mogu ništa.

Pokreće Blogger.