Osobe koje imaju mačku su lojalne i ljubazne: 7 razloga zašto je dobro imati mačku

Mačka ne samo da će biti izvor radosti svakog čovjeka, već i njegova velika utjeha i podrška. Donosimo nekoliko razloga zašto je dobro imati mačku pored sebe.


Mačka je sjajan prijatelj: Svakom čovjeku ponekad prija malo tišine. Zato kada se vratite kući umorni poslije posla, uvijek je sjajno imati jednu mačku koja će se samo sklupčati kraj vas i neće vas mnogo zapitkivati. Mačka smiruje živce: Ali zaista! 

Poenta je u tome da mačje predenje smanjuje osjećaj nemira i anksioznosti te snižava razinu stresa. Zagrlite mačku, pomazite je i osjećat ćete se bolje! Mačka je sjajna podrška: Ona možda neće znati riješiti vaše probleme niti vam reći prave riječi.



Ali uvijek će vam biti lakše prolaziti kroz sve kada je mačka pored vas. Ovo čupavo klupko ljubavi na sam pogled smiruje čovjeka i budi ljubav u njemu. Mačka je ljubazan i odan prijatelj: Prema naučnicima, imati mačku u stanu uporedivo je sa zajedničkim životom sa nekom osobom. 

Mačke znaju pružiti nježnost i ljubav ništa manje od osobe. Mačka će vam omogućiti da dokažete svoju ljubaznost: S mačkama osoba postaje ljubaznija i umiljatija. Uz njih ćete naučiti biti mekši, pažljiviji. Mačka će svog vlasnika razmaziti više nego što će on nju. 



Mačka će poboljšati kvalitetu vašeg sna: Prema statistikama, osobe koje imaju mačke imaju bolji san. Mačka na čovjeka utiče tako da se osjeća spokojno. Posmatrajući mačku kako spava i čovjek sam ljepše zaspe. Mačka vam može spasiti život: 

Već je poznato dosta slučajeva kada je mačka upozorila svoje vlasnike na curenje plina ili požar. Mekani kućni ljubimac često osjeća opasnost prije ljudi, i upozorava na to. Zato se pobrinite za svoje krznene prijatelje, okružite ih ljubavlju i od njih ćete dobiti mnogo više!

Pokreće Blogger.