Ne tražite od partnera da razumije vašu emotivnost - Savjet psihologa kako razumjeti muškarca

Loša komunikacija je glavni problem u mnogim vezama. Problem je što mnogi ljudi uopšte ne znaju slušati.


Muškarci i žene su tako različiti i toga bi trebali biti svjesni. Zato sljedeći put prije nego što optužite svog partnera da vas ne razumije, shvatite da vas on možda i ne može razumjeti jer ne razumije emotivne procese koji su mu nepoznati ili koji se u njegovom tijelu ne odvijaju. 

Muškarci se generalno ne otvaraju mnogo i potrebno je znati čitati njihove tajne znakove. Međutim, dešava se često da se bojimo da ne pogriješimo. U takvim situacijama, psiholozi nam daju sljedeće savjete: 1. Budite opušteni - veoma je važno biti opušten prilikom razgovora sa partnerom. 



Što smo više opušteni i fleksibilni, lakše ćemo prihvatiti i razumjeti ono što nam partner govori. Ne smijemo biti u grču, jer na taj način naša psiha neće dozvoliti da uočimo signale koje nam poručuje. 2. Gledajte ga tačno u oči – nikada nemojte da skrećete pogled kada s nekim razgovarate. 

Kad vaš partner govori važno je da ga gledate pravo u oči, jer tako pokazujete da ste iskreni a i po pokretima očiju možete zaključiti da li je stvarno iskren ili vas laže. Oči su ogledalo duše. 3. Pokreti ga odaju – obratite pažnju šta radi sa rukama i kakve gestove ima.



Ako se igra sa dugmetom na košulji ili lupka prstima, znači da je zabrinut. Ako trlja rukom od ruku, otresa prašinu sa kaputa, povlači kravatu znači da vas laže. 4. Obratite pažnju na njegov svakodnevni život – muškarci su ti koji obično sve jasno stavljaju do znanja. 

Ako vam ne odgovara na poruke ili se ne pojavi na vašim vratima nekoliko dana, potrebno je da ozbiljno razmislite o daljem odnosu. Možda samo želi da se malo promijenite. Podsjetite ga na svoju ljubav i ono što posjeduje.

Pokreće Blogger.