Ne pričajte o planovima, mnogi će ih htjeti pokvariti: 5 stvari o kojima ne bi trebali pričati drugima

Da li ste osoba koja sve svoje planove i događanja iz života govori svima oko sebe ili ste ipak osoba koja ne voli otkrivati baš sve? 


Mnogi psiholozi smatraju da nije uredu svoj lični život, planove, ciljeve, probleme pričati svima oko sebe. Ne budite kao otvorena knjiga za strance. Ono o čemu bi trebalo da ćutite je sljedeće: 1. Lični planovi – svaka osoba ima planove za svoj život. 

Ne misli se na neke beznačajne stvari, već ipak za neke ozbiljnije planove. Nema potrebe da svoje ideje dijelite sa drugima dok ih ne realizujete. U svakom planu je moguće naići na određenu poteškoću, još ako vam na to ukažu osobe oko vas, vrlo je moguće da odustanete od svojih zamisli. 



2. Vaša djela – ako nekom učinite dobro djelo, neka to bude zato što stvarno želite da pomognete, a ne da bi se hvalili drugima o tome. Zbog toga i ovo bi trebala ostati tajna za vas same. Nemojte se mnogo hvaliti svojim dobrim djelima. 

3. Ograničenja - Ako vi imate ograničenje prema nečemu, ne mora da i drugi imaju i isto to. Na primjer, ako vi ne pušite cigarete ili nejedete meso, ne morate drugima držati predavanja o tome. Vaša ograničenje imaju drugačiju svrhu, da biste očistili tijelo, te sebi pomogli duhovno i emocionalno. 



4. Duhovno znanje – ako ste vi vjernik i poštujete svoju vjeru, to je sasvim uredu. Ali nema apsolutno nikakve potrebe da o tome govorite svima oko sebe i namećete svoja mišljenja, posebno jer je ovo osjetljiva tema i ne treba da nekog nagovarate na nešto. 

5. Ne govorite o porodici – nikada sa strancima ne pričajte o porodičnim odnosima i problemima. Sve što se tiče porodice, treba da ostane među članovima iste. Ovako ćete ojačati vaše veze. Mnogo je zavidnih ljudi koji će se radovati vašim neuspjesima.

Pokreće Blogger.