Najljepše osobine koje bi trebali tražiti u partneru - Veza utiče i na to koliko ćete uspješni biti

Ako još niste pronašli ono što želite - tražite dalje. Ne pristajte na manje. Potražite osobu sa pravim kvalitetima.


Brinete se da li ste pronašli pravu osobu? Osjećate li jaku povezanost sa partnerom? Pokušavate li shvatiti imate li zajedničku budućnost sa nekim? Prije nego što odgovorimo na sve vaše nedoumice važno je da saznamo sljedeće: Šta osobu čini odličnim partnerom? 

Studija na Univerzitetu Carnegie Mellon otkrila je da je brižan supružnik osnovni uslov za sreću osobe. Naučnici su proučavali odnose u vezama 163 para, dajući im izbor: da završe zagonetku brže od ostalih ili da se takmiče za nagradu. U drugom slučaju, zadatak je bio teži. Parovi su dobili poseban problem koji su morali riješiti pred istraživačima. Neki od supružnika su se međusobno podržavali: "Uradimo to, osvojimo ovu nagradu! " Drugi su bili cinični i odbojni: „Nikada nećemo pobijediti. Zašto se truditi? ". Takav odnos je loše uticao na njihovo učešće u programu.

Autorica studije Brooke Feeney kaže da su došli do jednog zaključka, da partner igra veliku ulogu u vašem životu. On je taj koji takođe utiče na vaše buduće životne prilike. Ili vam pomogne da uspijete ili ometa vaš rast i razvoj. Šest mjeseci nakon eksperimenta, naučnici su ponovo kontaktirali bivše učesnike.Parovi u kojima je vladala međusobna podrška odlikovali su se višim nivoom ličnog rasta, psihološkim blagostanjem i boljim odnosima od svojih protivnika. Opšta atmosfera same veze pokazala se zdravijom, kao i osjećaj ličnog zadovoljstva. 

Podrška i motivacija jačaju odnose i čine ljude sretnijima. Dakle, kada birate partnera birajte nekoga ko će se zaista zauzeti da vam pomogne da donesete najbolje odluke, ko vas podržava i ko je brižan. Vaš partner bi trebao biti vaš najbolji motivator. 

Ne raspravlja se sa svime što govorite. Ne ignoriše vas. Ne obeshrabruje. Naprotiv, on vas ohrabruje da idete naprijed, jer za njega nema ništa bolje nego vidjeti da dobijate ono što želite.

Pokreće Blogger.