Zašto želite impresionirati gomilu budala koji vam ne znače ništa - Životni citati poznatih

U danima kada nam zatreba malo motivacije prisjetite se inspirativnih citata poznatih ličnosti.


“Jedna od najčudnijih stvari o odrastanju je kad pogledaš unazad na nešto što si mislio da znaš i shvatiš da je istina potpuno drugačija od onog što si oduvijek vjerovao.” – Patricia Briggs. „Ako radiš na nečemu do čega ti je stvarno stalo, ne treba te gurati. Sama vizija te vuče.“ – Steve Jobs. 

 „Jedna od lekcija koje sam naučila za vrijeme odrastanja je da uvijek ostanem vjerna sebi i da nikada ne dopustim da me ono što drugi govore omete u ostvarenju mojih ciljeva.“ – Michelle Obama. “Bez obzira na to koliko vremena provodili u čitanju knjiga ili slijedeći svoju intuiciju, uprskaćete stvar. 



Pedeset puta. Ne možete uvijek biti dobar roditelj.” – Alan Arkin. “Moji najgori roditeljski trenuci, oni na koje sam najmanje ponosna, dogodili su se jer sam pokušavala impresionirati gomilu nepoznatih osoba koje vjerovatno više nikada neću vidjeti.” – Janel Mills. 

 „Znaš da si pročitao dobru knjigu kada nakon što pročitaš zadnju stranicu se osjećaš kao da si izgubio prijatelja.” – Paul Sweeney. „Trebamo knjige koje nas pogode kao katastrofa, rastuže duboko, kao smrt nekoga koga smo voljeli više nego sebe.” – Franz Kafka.



"Imati moć znači zadržati osmijeh kad ti moćniji od tebe lomi rebra. Poniženja su strahovita gore na vrhu, i nikog nema da te sluša ako ti se kuka. To je dvor velikana, a ne pješčanik za jagnjad. Samo sasvim mali šefovi uživaju u svojoj moći; gore se poznaje samo strah da će ti neko zabiti nož u leđa, bijes zbog izdaje i otrov lažnih obećanja." - Virginia Despentes.

Pokreće Blogger.