Uopšte nije poenta da budete savršene supruge i domaćice - Nekad je poželjno da budete i loše

Da su muškarcima potrebne samo idealne supruge koje nemaju mana, ne bi varali sa lošijima. 


Sigurno mnogi muškarci sanjaju o idealnoj ženi. Voljeti ga, paziti, opraštati, biti pokorana i popustljiva, izgledati dobro, biti u stanju razveseliti ga i utješiti - Da li je moguće imati sve u jednom? Zapravo, da li je to uopšte poželjno? Idealna žena je ona koja svojom pojavom zasjenjuje druge žene. 

I ne toliko svojim atraktivnim izgledom i privlačnošću, koliko ponašanjem. Dobra je za cijelu porodicu i primjer je drugima. Nikad ne pravi drame, pogotovo ne zbog vlastitog nezadovoljstva i ne polaže pravo na svog supruga. Pored nje je mirno, ugodno i lijepo.



Spremna je da se žrtvuje za dobrobiti svog supruga i voljenih. Takve sigurno postoje, ali problem je taj, što muškarci i takve varaju. Što nas navodi na shvatanje da žena ne mora biti savršena da bi joj se muškarac totalno posvetio. 

Događa se da žena uopšte ne želi biti idealna supruga, ali se trudi da ispuni ovu ulogu. Činjenica je da na taj način žena pokušava zadržati muškarca pored sebe. Svojim ponašanjem mu pokazuje: „Vidi kako sam dobra! Spremna sam sve učiniti za tebe. Ostani, ne odlazi. 



A onda ili se umori od lomljenja i prestane "igrati komediju" ili on pronađe onu koja ga više privlači. Žena uopšte ne mora biti savršena. Naprotiv, čovjek se može zaljubiti u pravu "vješticu". Događa se da žena pokušava biti idealna supruga zbog želje da udovolji svom voljenom. 

U ovom slučaju par može biti prilično sretan. Ali samo do trenutka kada je žena spremna staviti interese svog supruga iznad svojih. A ako, na primjer, muškarac počne napore svoje žene uzimati zdravo za gotovo i ne pruža ništa zauzvrat, tada njihova ljubav prelazi u iritantnost. 

A od ljubavi do mržnje, kao što znate, put nije dug. Razumljivo je - muškarcima je isplativo i prikladno imati savršenu suprugu, ali ne možete se cijeli život, slikovito rečeno, rastapati u brigama zbog nekog drugog. Poenta ljubavi nije da se mučite oko nje, sve to treba lagano da teče.

Pokreće Blogger.