Tajne ljepote japanskih žena - Za mladolik i lijep izgled najviše se oslanjaju na prirodu

Šta japanske djevojke rade kako bi svoju kožu održale lijepom, mladolikom i hidratizovanom? 


Japanske djevojke i dalje se pridržavaju nekih starinskih običaja koji su se koristili u ljepoti odavnina. Njihove metode su sjajne ako ćemo obratiti pažnju na činjenicu da izgledaju mladoliko i sa 60 godina. Prvo što rade - pridržavaju se jasne dnevne rutine i, što je najvažnije, spavaju dovoljno!

Japanke se više fokusiraju na prirodnu kozmetiku. One više vole praviti maske vlastitim rukama od svega što je jestivo i prirodno. Na primjer, u njihovoj kozmetici često se koriste žumanjci, med, voće. U maske se dodaju razna ulja, trave ili latice biljaka. 



Za lijepu kosu: Za njegu kose koristili su bademovo ulje, od kojeg su pravili balzam zajedno sa hibiskusom i ružinim laticama. Dobijeni balzam su mazali na kosu, trepavice i obrve. Za lijepe ruke: Žene Japana su za ruke od davnina koristile obična jaja, tačnije žumanjak. 

Žumanjak vlaži kožu i zateže je. Takođe su koristili masku od limunovog soka i jogurta. U čaši jogurta dodajte sok od jednog limuna, pomiješajte, nanesite na ruke i držite pola sata. Za lijepe i glatke noge: Noge i stopala su održavali lijepima tako što bi ih potapali u velike lavore vruće vode pomiješane sa morskom solju. 



Takođe su koristile "šećernu pastu" koja se pravila od limunovog soka i šećera. Tu pastu su mazale po tijelu što je ostavljalo kožu lijepom a pritom su i uklonjene i neželjene dlačice. Mnoge žene se i dalje služe starinskim metodama za uljepšavanje jer su sigurnija varijanta od hemijskih kozmetičkih preparata.

Pokreće Blogger.