Površne ljude zanima tuđi život, a pametne samo njihov vlastiti: 9 pravila mudre žene

Kako se ponaša mudra žena? U čemu se ogleda njena mudrost? Mudrost je sjajna vještina.


Godine jesu povezane sa mudrošću ali životno iskustvo još više. Što znači da žena koja nije mnogo izlazila i koja je bila pošteđena teže strane života nije se nakupila mnogo mudrosti. Da biste postale mudre potrebno je da znate 9 osnovnih pravila mudrih žena. A oni glase ovako: 

1. Sama je sebi najbitnija. Iako će drugi reći da je to sebično - ne nije! Samo vi se nalazite u svojoj koži i samo vi se možete o sebi najviše brinuti. Zašto onda i ne bi? 2. Poštovati treba druge koliko oni poštuju vas. U društvenim i ljubavnim vezama mora postojati reciprocitet. 



Nema potrebe da poštujete nekoga ko se loše odnosi prema vama. Tako samo ponižavate svoje samopoštovanje. 3. Poslušajte tuđe mišljenje. Mudra žena ne prekida, ne osuđuje, ne pokušava nametnuti svoje mišljenje. 4. Jednako se ophodite prema svima, bez obzira kakav status ko ima. 

Mudru ženu nije briga za status osobe; jednako će se odnositi prema poslovnom čovjeku, domaru, odrasloj osobi i mladiću. Neće nikoga gledati prezirno, s osudom ili oholim smijehom. Zna da svako ima svoje slabosti i niko nije savršen. 5. Samoća je vrijeme za samorazvoj. 



Mudra žena je sama sebi interesantna. Ona ne misli da je samoća najgora stvar u životu. Ona je cjelovita osoba i sposobna je uživati u vremenu koje provodi sama. 6. Svako obećanje ispuni. Mudra žena nikada neće rasipati svoje riječi i obećanja tek tako, ona ih uvijek potkrepljuje postupcima. 

Zna da je ili bolje ne obećavati ništa ili obećavati i činiti. 7. I muškarci trebaju komplimente. Glupo je misliti da muškarcima ne trebaju pohvale. Čak i samopouzdani muškarci žele čuti nešto lijepo o sebi. Mudra žena neprestano hvali svog muškarca, i ne ustručava se u tome. 

8. Kritike su za površne ljude. Mudra žena će shvatiti da svaki čovjek radi sve onako kako umije i kako misli da treba. Jasno joj je da njena shvatanja ne trebaju biti shvatanja cijelog svijeta. 9. Upravlja svojim budžetom. Ne dopušta da joj drugi govore šta treba raditi sa svojim novcem. Zna sama šta joj je potrebno a šta nije.

Pokreće Blogger.