Postanite žena koja ne mari šta drugi govore: Oni što nameću svoje mišljenje žele kontrolu nad vama

Vrlo je teško živjeti kad se brinete šta će drugi reći. Morate se stalno prilagođavati tuđem mišljenju, tuđim stavovima. Osoba, pokušavajući ugoditi drugima, pada pod tuđu kontrolu. 


Prihvati sebe onakvom kakva si: Ne postoje savršeni ljudi. Ne vjerujte svemu što viđate na društvenim mrežama. Svi pokušavaju pokazati idiličnu stranu svog života i sakriti sve ono što je ružno. Prihvatite sebe i svoj život onakvim kakav jeste i trudite se da ističete samo dobre strane svega. 

Radite ono što vas čini sretnima: Fokusirajte se samo na ono što je vama bitno i što vas zanima. Radite ono što vas čini sretnim, jer svakako ne možete ugoditi svima oko sebe. Prestani se previše izvinjavati: Uvijek bi trebali biti otvoreni za kritike i uvidjeti svoje greške.



Ali ne morate se uvijek izvinjavati za sve. Ne izvinjavajte se za sve što kažete a mislite tako. Ko ne prihvata vaše mišljenje i ko se uvrijedi na njega to je njegov problem. Govorite o sebi na pozitivan način: Ako se prema sebi odnosite s ljubavlju i poštovanjem, i drugi će se ponašati prema vama na isti način. 

A kada osoba loše misli o sebi, i drugi će dati sebi za pravo da je ponižavaju. Prestanite se opravdavati: Možete ponekad slušati savjete i kritike, ali sve to ne bi trebalo previše uticati na vaš život. Morate povećati svoje samopouzdanje: Poradite na sebi!



Ako imate problema s povjerenjem, morate to popraviti. Manje slušajte druge: Uvijek će biti ljudi koji navodno mnogo bolje znaju kako se treba ponašati, a kako ne. Ali vi shvatite da je vaš unutrašnji glas jedini vodič kojeg treba slušati. 

Pratite svoj ritam: Vi sami birate svoj put i morate ga se držati. I ne dopustite da zbog drugih zalutate. Morate biti spremni na činjenicu da će uvijek biti grešaka, ali iz njih morate učiti, a ne očajavati i mijenjati putanju kretanja!

Pokreće Blogger.