Poslije 40-te se vidi koliko žena brine o sebi: Savjeti dermatologa kako sačuvati mladalački izgled

Kako će osoba izgledati kada ostari zavisi od nekoliko važnih faktora. Na neke možemo uticati a na neke ne.


Kada ostarimo naš izgled je posljedica nekoliko stvari: Naše genetike najvećim dijelom, naših navika ali i naše životne priče. Žena kada pređe četrdesetu najbolje se vidi koliko je brinula o svom izgledu. Neke žene otvoreno priznaju da ne žele da se bore protiv starenja.

Mnoge žene ne pridaju mnogo pažnje svojoj koži, što je u potpunosti uredu jer je to njihov lični izbor. Ali ako želite ipak da produžite svoju mladost (barem svojim izgledom) poslušajte savjete dermatologa. Na prvom mjestu što dermatolozi konstantno ponavljaju jeste da se nosi krema za zapštitu od sunca.



Istraživanja pokazuju da je sunce jedan od najvećih razloga zašto se koža brzo postari. Zbog toga je važno da imate adekvatnu zaštitu. Ako niste ljubitelj ovih krema bilo bi poželjno pronaći neki drugi vid zaštite od sunca, na primjer šešir, naočale ili kačket. 

Sunce jeste dobro za naš organizam, ali kada se kratko izlažemo i naravno nikada u satima kada jako grije. Sljedeći savjet kojeg dermatolozi stalno ponavljaju jeste da za ljepotu kože treba dovoljno sna. Pobrinite se da svaku noć spavate minimalno sedam sati, dok je poželjno da spavate osam, čak i devet sati. 



Dok spavamo, naše tijelo, koža i mišići se obnavljaju. Naredna stvar koju dermatolozi savjetuju jeste redovno čišćenje i hidratizovanje kože. To je nešto što bi trebalo biti duboko usađeno u našu dnevnu ili sedmičnu rutinu. Hrana takođe igra veliku ulogu u tome kako će naša koža izgledati. Što više hranljivih sastojaka unosite na dnevnom nivou to bi vaša koža mogla sjajnije izgledati.

Pokreće Blogger.