Osoba koja vas voli će učiniti sve za vas, osim da vas ikad povrijedi - Kako prepoznati lošu ljubav

Osoba koja vas voli će učiniti sve za vas, osim da vas ikada poželi povrijediti. Po tome se razlikuju dobre i loše ljubavi.


Kad ste zaljubljeni, ne biste trebali osjećati bol ili poniženje od strane osobe koja vas "voli". Ljubav koja je prava, čista i sjajna nikada neće učiniti nešto kvarno. Ne biste se trebali moliti za mrvu pažnje i ljubavi. Kad vas muškarac voli, ne morate trčati za njim tražeći pažnju. 

Neko ko voli neće izbjegavati vaše pozive i povrijediti vas. Ljubav ne uzrokuje patnju. Mnoge žene pogrešno misle da ljubav znači tolerisati gluposti i trpiti ružne emocije. Zbog toga podnose čovjeka koji ih ponižava ili čak i nervira. Ljubav bi trebala osloboditi bol i patnju, a ne dodavati ih. 



Bilo koji muškarac koji vas povrijedi nije vas dostojan. Zaslužujete biti s nekim ko se boji da ne povrijedi vaša osjećanja. Ko vašu ljubav smatra najdivnijim iskustvom u životu, a ne strašnom mukom. Ko se trudi da vam ne slomi srce. Sa kojim ćete se osjećati zaštićeno, sigurno. 

Ne gubite vrijeme pristajući na manje. Sljedeći put kad vam muškarac slomi srce, znajte da zaslužujete bolje. Bolje biti sam nego u takvoj vezi. Ne budite jedni od onih koji ostaju u lošoj vezi misleći: "Može biti i gore." Dok god tako razmišljate nećete živjeti ni bolje.



Majčinska ljubav je najveći primjer prave ljubavi. Koliko god dijete da zgriješi ona ga neće moći zamrziti. Majka neće s namjerom svoje dijete povrijediti postupcima koje će pokušati zataškati. To nije prava ljubav. 

Dakle, svaka osoba koja nešto čini, javno ili u tajnosti, znajući da bi to moglo povrijediti njenog partnera - ne voli istinski. Prava ljubav je svjetlost, u njoj ste sigurni, u njoj ste sretni, a ne jadni od bola i briga. Prava ljubav se može dobiti samo od prave osobe, zato potražite takvu.

Pokreće Blogger.