Nije vaš brak loš koliko drugi glume da je njihov savršen - Glavni razlozi zašto se žene loše udaju

Mnoge žene stupaju u brak iz pogrešnih razloga, dok neke stupaju iz dobrih razloga ali totalno nepromišljeno. 


 Ovo su neki od glavnih razloga zašto žene završe u pogrešnom braku. 1. Nedovoljno promišljenosti. Kada ulazite u brak morate provjeriti koliko ste kompatibilni na duže staze. Glavna pitanja koja morate proći sa svojim partnerom jeste pitanja vjere, pitanja širenja porodice i buduće namjere. 

Rizik je ulaziti u brak sa osobom koja ne dijeli ista uvjerenja kao vi.2. Prebrzo ste ušli u brak. Svaka veza na početku bude sjajna i idilična i pogrešno je stupati u brak u tom periodu jer je on kratak i prolazan. Kasnije sve loše strane i osobine izlaze na vidjelo.



Tada shvatite da ste završili u pogrešnom braku. 3. Premalo ste ulagali u svoju vezu. Loš brak je često posljedica nedovoljne posvećenosti partnera. Previše ste osuđivali jedno drugo, previše ste se svađali i radili jedno protiv drugoga.

4. Zavidite tuđim "idiličnim" brakovima. Mnoge žene su ubjeđene da su u pogrešnom braku jer posmatraju druge žene koje naizgled žive idiličan život sa svojim savršenim muškarcima. Poenta je da ne postoje idilični brakovi. Mnogi ljudi samo prikrivaju svoje probleme.



5. Treća osoba vas je udaljila. Bilo da je u pitanju samo simpatija prema trećoj osobi ili stvarna afera, oboje dovode do otuđenja. Treća osoba je razlog zašto smatrate da ste u lošem braku, dok možda još uvijek nije kasno da poradite na njemu. 

Pokreće Blogger.