Nije sramota u javnosti pokazati koliko volite i cijenite ženu - Sramota je ismijavati je

Ko je naučio današnje mladiće da je sramota voljeti ženu i da je sramota pokazati u javnosti osjećanja?


Gledam ovu omladinu, tačnije ove današnje mladiće i ne mogu da vjerujem čemu smo učili tu našu djecu. Ruku na srce, vidjela sam zaista divnih mladića koji poštuju i cijene svoje djevojke/žene. Ali vidjela sam i previše njih koji su naučeni da je ljubav za papučare i kojima je sramota u javnosti priznati šta osjećaju prema ženi. 

Vidjela sam mladiće koji u grupi prijatelja ismijavaju jednoga što se zaljubio. Govore mu da je papučar, da je tetkica. Ismijavaju ga što se drže za ruke kada prolaze kroz grad... što više vremena provodi sa njom nego sa svojim starim prijateljima.



A on jadan, onako ponizan, spusti glavu i povjeruje da je zaista papučar. Ono što ti "papučari" ne shvataju jeste činjenica da svi ti momci ili muškarci koji ismijavaju zaljubljene, su zapravo samo u dubini duše jako povrijeđeni što oni nisu to pronašli to isto. 

Ljubav je najjača sila ovog svijeta i svi joj teže. Svi maštaju da imaju ljubav, ma koliko glumili da nije tako, i ma koliko glumili da su oni jake stijene koje ljubav ne zanima. Oni što ismijavaju zaljubljenog čovjeka to čine iz očajničkog pokušaja da pokvare njegovu sreću jer su ljubomorni na nju.



Imati ženu koja vas voli, dobru ženu, je najveće bogatsvto. Ta žena će vam biti puno više od svih tih prijatelja sa kojim ste se družili. Zato sljedeći put kada vas neko bude ismijavao što volite ženu, što priznate to i pokazujete u javnosti - budite svjesni da oni to samo čine jer su ljubomorni na to što vi imate i žele da vam pokvare taj predivan osjećaj.

Pokreće Blogger.