Mnogi muškarci će govoriti da vas vole takve kakve ste - A odlaziti onoj koja ima sve što vi nemate

Muškarci su po prirodi slatkorječivi. Naučili su igrati igre riječi kako bi lakše osvojili ženu koja im se dopada. Zbog toga morate biti obazrivi kada im vjerujete na svakoj koju izgovore.


Mnoge žene će reći da pored sebe imaju sjajnog partnera, sve dok ne primjete sa kakvim manipulatorom imaju posla. Igre riječi su njihova jača strana. I ja sam se najbolje uvjerila u to. Pored sebe sam imala muškarca za kojeg sam vjerovala da je najiskreniji i najodaniji.

Uvijek je bio sjajan prema meni i nikada nije davao povoda da sumnjam. Njegov mobilni mi je uvijek bio dostupan u slučaju da sam ga htjela provjeravati, mada smatram i da nije bilo potrebe za tim. Kao i mnoge žene bila sam nesigurna u svoj izgled.



Bila sam svjesna svojih mana ali on me je uspješno tješio. Govorio je kako sam savršena baš takva kakva jesam. Govorio je kako su moje male grudi savršene baš takve kakve jesu. Nije mu smetao ni moj veliki nos, govorio je da mi daje posebnu notu jedinstvenosti.

Mrzila sam svoje krupne noge ali on me je uvjeravao kako su savršene i ženstvene. Pored njega sam se osjećala lijepo, samopouzdano i zadovoljno. Sve dok nisam saznala da ima ljubavnicu. Najtužniji dio priče je što je ona bila totalna suprotnost od mene.



Imala je sve ono što je meni nedostajalo. Kao da je tražio ženu koja će nadopuniti sve ono što mu je na meni falilo. Bujne grudi, mali prćasti nost, visoke noge kao u manekenki... Sve ono što je govorio da voli na meni - tražio je potpuno suprotno na drugoj ženi.

Nije mi krivo što se zaljubio u drugu, takve stvari se dešavaju. Krivo mi je što me je lagao svo vrijeme i predstavljao lažnu sliku naše veze. Zašto muškarci imaju potrebu da lažu da im se dopada nešto što im se ne dopada? Umjesto što dajete lažnu nadu ženi koja nije "po vašim mjerama" budite sami dok ne pronađete to što želite.

Pokreće Blogger.