Lekcija muškarcu koji ne vidi vrijednost svoje žene: Ona vrijedi više od svega što ćeš ikada imat

Svaki muškarac koji ne vidi vrijednost žene koja ga voli i brine se o njemu, je slijep čovjek. 


Imati bogatstvo pored sebe a ne cijeniti ga je kao da gradite kuću nad izvorom ljekovite vode. Tu je tik ispred vas, ali vi ga ne primjećujete. Neki muškarci će reći - Da imam ženu koja je brižna, ali druge su ljepše, druge imaju veće grudi, druge imaju bolje noge...

Druge nemaju veliki stomak, nemaju celulit i strije, druge imaju duge plave kose dok moja ima kratku smeđu kosu, druge su opuštenije dok je moja stalno zabrinuta... Nabrajanje bi se moglo nastaviti u nedogled. Ali da li zaista shvatate zašto postoje ljepše žene od vaših? 



Kao prvo, uvijek će postojati i ljepše i bolje, ali isto tako postoje i lošije žene od vaše. A kao drugo, ako vaša žena nije imala dovoljno novca da ulaže u vaš izgled to znači da je previše novca ulagala u sve oko sebe, uključujući i vas. Možda bi i ona željela da ima dugu, sjajnu, plavu kosu, ali bitnije joj je da vi imate novac za sebe. 

Možda bi željela novu brendiranu usku haljinu, ali zna da ćete tada biti u manjku sa parama. To što vaša žena ne izgleda savršeno kao što biste vi možda željeli znači da ona previše štedi na sebi, kako bi svi ostali imali više. Zašto vas to čudi? To je priroda žene. 



Njoj je u DNK ucrtana potreba da stavi druge ispred sebe, a pogotovo djecu i ljubav svog života. Imati brižnu ženu je bogatstvo i to najbolje znaju oni koji imaju "izglednu" ženu koja nestane kada dođu loša vremena. 

Kada se razbolite vaša dosadna žena kratke smeđe kose će biti uz vas boreći se za vaše ozdravljenje, dok će ona dobrih nogu, duge plave kose koja vam je zanimljivia obično otići kod drugog koji je zdraviji. U nesreći se poznaju junaci. Ne čekajte nesreću da vam se pokaže kakvo bogatstvo imate pored sebe, već ga počnite cijeniti već od danas.

Pokreće Blogger.