Kako prestati brinuti i živjeti potpuno srećan život - Priča žene koja je mnogima promijenila život

Žene su takva bića, previše brinu i previše emocija u sebi izmijene kroz samo jedan dan.


Ja sam bila jedna od tih žena koje su se previše brinule. Strah je preuzeo svaki segment mog života, pojavili su se konstanta anksioznost, ponekad depresija i rijetko po koji napad panike. Očajnički sam željela biti srećna, ali moja zabrinutost i pitanja na koja nisam dobijala odgovor to nisu dopuštala.

Drugi su mi govorili, kako ne možeš biti sretna? A ja sam im odgovarala mnoštvom ostalih pitanja: Kako da budem srećna kada je toliko zla i nesreće na ovom svijetu? Kako da budem srećna kad gubimo svoje drage ljude, kada se čini da svijet ide samo u gorem smijeru.



Kako da budem srećna kad ne razumijem zašto sam ovdje, kad znam da naša životna priča ima rok trajanja? Kako da budem srećna kad naš život završava u zemlji kao da nas nikada nije ni bilo? Kako da budem srećna kad ne znam da li postoji taj Bog, da li postoji sudbina ili karma?

Kako da budem srećna kad oboljevamo, kad se mučimo da zaradimo ili preživimo? Kada ne možemo uhvatiti nalet sreće već se uvijek mora nešto desiti da nam pokvari raspoloženje? To su samo neka od pitanja koja mi nisu dozvoljavali da budem srećna.



Mislila sam da će me uvijek nešto mučiti i da nikada neću moći biti srećna, ali onda, samo jedna misao je promijenila sve. Pomislila sam "Uredu, zašto bih razbijala glavu pitanjima na koje vjerovatno nikada neću dobiti odgovor, zašto jednostavno ne bih uživala u SAD, u ovom trenutku?.

"Da, bole me leđa, da osjećam se depresivno, da ne znam da li ću imati dovoljno novaca da izguram ovaj mjesec. Ali tu sam, na svom krevetu, u svojoj kući, na sigurnom, zašto jednostavno ne bih bila srećna što imam priliku da budem tu gdje jesam i kažem sebi - živa si, cijeni to".

Ta misao se duboko usadila u moj um i često sam se podsjećala "Uživaj sada". Ma gdje god da sam bila. To mi je pomoglo da budem češće srećna. To povremeno podsjećanje da uživam u datom trenutku je preraslo u veliku sreću. Apsolutno me više ne zanimaju ta prazna pitanja. 

Osjećam da sam sazrela u kratkom vremenu i uživam čak i kad nemam potrebne uslove da uživam. Umjesto da ležim i razmišljam koliko sam nesrećna i depresivna, sad ležim i kažem "Kako mi je lijepo i udobno u mom krevetu" i uživam u tom osjećaju. Prihvatila sam igru života i ne zanima me kako funkcioniše. Sve što me zanima jeste da uživam BAŠ SADA!

Pokreće Blogger.