Kad iskreno voliš ne odustaješ od njega već se boriš - Prepreke u vezi na kojima mnogi padaju

Ne postoji veza u kojoj nije bilo turbulencija i u kojoj je sve teklo glatko bez svađa i problema. 


Snaga veze se mjeri po tome koliko su partneri spremni uraditi da bi je sačuvali. Na svijetu postoji previše primjera pravih ljubavi koje su pukle zbog gluposti. U takvim vezama, jedno od partnera ili oboje nisu bili spremni i dovoljno jaki da prevaziđu sve prepreke koje ih zadese. 

I šta im ostaje poslije toga? Vječito kajanje i priče o neprežaljenoj ljubavi. Da se ne biste našli u istim situacijama važno je da unaprijed znate koje su te prepkreke na kojima drugi lako padaju. Prva prepreka - Društvo. Kada se dvoje ljudi zavoli, njihovi prijatelji se počnu miješati u taj odnos. 



Pogotovo ako su duže vrijeme bili "single" i više posvećeni prijateljima, time se još više miješaju u odnos. Mnogi prijatelji će biti protiv novonastale veze, neki iz ljubomore, neki iz očaja... ali vrlo često će učiniti drastične korake koji će poljuljati vezu dvoje ljudi. 

Kako prevazići ovu prepreku? Oba partnera vrlo jasno trebaju prijateljima staviti do znanja da se ne miješaju u vezu, a u slučaju da to ne poštuju - takvo prijateljstvo se treba smanjiti na minimum viđanja. Druga prepreka - Iskušenje. 



Koliko god veza trajala, jedan mjesec, jednu godinu, 5 godina... iskušenja se mogu pojaviti uvijek. Neka iskušenja su veća, neka su manja, neka je lako odbiti, a neka ipak nije. Kada se u vezi pojave iskušenja to je najveći test za vezu. 

Ako jedno poklekne, već je osudio tu vezu na propast, bilo da se sazna za to ili ne. Kako prevazići ovu prepreku? Shvatite da svaka osoba koja naiđe kao "potencijalni udvarač" dok ste u vezi, zapravo može biti samo iskušenje. Ako želite da sačuvate svoju vezu ne pristajte na to.

Pokreće Blogger.