Izaberite one koji uvijek prvo izaberu vas - 4 važne lekcije mudre žene

Svaki dan kada ustanete iz kreveta nemojte se zapitati "Bože da li će ovaj dan biti dobar" i nemojte reći "Nadam se da će ovaj dan biti dobar" već ustanite sa odlučnošću da ćete bez obzira na okolnosti učiniti sve da imate sjajan dan. U nastavku donosimo nekoliko mudrosti kojima bi se trebali voditi.


"Izaberite one koji su izabrali vas". Vrlo jednostavno pravilo koje će vas spasiti od nepotrebnog gubljenja vremena. Odabir onih koji su vas već odabrali odnosi se na sve što se događa u životu: Izaberite muškarca koji je već odlučio da ste vi najbitnija osoba u njegovom životu. 

Družite se sa osobom koja vas smatra njegovim najboljim prijateljem, a ne, recimo, samo poznanikom ili običnim prijateljem. „Sve dolazi na vrijeme. Ako ne dođe, onda još nije vrijeme”. Ovo pravilo štedi puno energije i vremena, mogu vam reći! 



Na primjer, želite se preseliti u drugi grad ili državu. Dok tražite tamo posao i smještaj dogodi se stalno nešto što vas sprečava da se preselite. Kad bude pravo vrijeme za to, desiće se. "Nikad ne reci nikad". Nemojte misliti da će se sve uvijek odvijati prema vašem planu. 

Ponekad život ima svoje planove za vas i ti vam planovi mogu biti izuzetno neugodni. Možete se "hrvati" sa životom ali koja je svrha? "Nema ništa gore od smrti", rekla je moja voljena baka. I bila je u pravu. Ako ste trenutno živi, onda vrijedi živjeti, a ne bojati se. 



Kad dođe vrijeme za odlazak na drugi svijet, tada će se to dogoditi i više neće biti toliko strašno. Pa, vrijedi li se bojati onoga što će se svakako dogoditi? "Padni, ustani, nastavi". Kada padnete morate ustati što je prije moguće. Ne razmišljajte koliko je bolan i sramotan pad bio, već šta možete učiniti da se ne ponovi.

Pokreće Blogger.