Dopisivanje sa drugima spada u emocionalnu preljubu - 7 vrsta prevara koje postoje u vezama

Ako niste sigurni šta sve spada u preljubu, jedno pitanje daje sve odgovore - "Da li osjećate da je ispravno to što radite?". 


Ako se, na primjer, samo dopisujete sa prijateljicom za kojom nemate nikakve simpatije, tada je to potpuno ispravno. Ali ako se dopisujete sa nekim i osjećate želju da proširite odnos sa njom - tada činite emocionalnu prevaru. Da bismo bolje razumjeli ovaj primjer važno je da obratimo pažnju kakve vrste prevara postoje. 

Preljube se dijele na fizičke i emocionalne. Iako su fizičke mnogo ozbiljniji vid preljube, ni emocionalne se ne bi trebale zanemariti. 1. Dopada vam se biti u društvu osobe za koju znate da gaji osjećanja prema vama. Ako ste često u blizini osobe sa kojom su razvijene simpatije tada činite pogrešne stvari. 



Čak i ako ste potpuno sigurni da se nećete upustiti u nešto više, dovoljna je jedna svađa sa vašim partnerom da potrčite u naručje ovoj osobi. 2. Tražite online osobe koje vas privlače. Ako provodite vrijeme na društvenim mrežama gledajući sa kim možete ostvariti kontakt dok imate ozbiljnu vezu ili brak, tada ponovo radite pogrešnu stvar. 

3. Imate sajber aferu. Sajber afera je kada se već neko vrijeme dopisujete sa nekim i razmijenjujete romantične poruke. 4. Zamišljena afera. Ovo su malo rijeđi tipovi prevare ali se ipak dešavaju. Osoba koja zamišlja drugu osobu u romantičnom odnosu umjesto svog partnera zapravo vrši jedan vid emocionalne preljube. 



Nekada se zamišljaju poznate ličnosti, nekada potpuno izmišljeni likovi. U svakom slučaju ovakav vid preljube nije prihvatljiv. 5. Nepoznata afera. Ovo je kada osoba napravi lažni profil i započinje konverzavije i romantične razgovore sa poznatim ili nepoznatim ljudima. 

Iako niko ne zna ko ste vi, ipak je pogrešno to što činite svom partneru. 6. Flertovanje. To možda nije problem kada se osoba krajičkom usne nasmije nekome ko je posmatra, ali ako flertujete da biste nekoga osvojili - tada činite još jedan vid preljube. 

7. Fizička preljuba. Najgori oblik preljube u kojoj dolazi do fizičkog kontakta dvije osobe. Prvih 6 vrsta preljube zapravo dovode do broja 7, zato se i ne smatraju tako banalnima kao što mnogi misle.

Pokreće Blogger.