Žene ne osvajaju ljepotom - Već svojom ženstvenošću: Probudite je i osvojite sve što poželite

Ženstvenost je u svakoj ženi, bez obzira koliko se neženstvenom smatrala, samo je treba probuditi. Evo i kako. 


1. Fokusirajte se na razvoj, a ne na konkurenciju. Društvo nam nameće konkurenciju i traženje lažnih ideala. Mnogi od nas misle da će nas kupnja pravog telefona, pravog automobila ili nečeg drugog automatski učiniti sretnijima. 

Ali da biste probudili svoju ženstvenost, morate se fokusirati na saradnju sa drugima, ne na rivalstvo. Na uspjeh drugih ljudi morate gledati kao na vlastiti uspjeh, to vam može dati nove ideje i pogled na život. Nije važno koliko je osoba uspješna ili pametna, ima još puno toga što trebate naučiti od drugih. 



2. Približite se prirodi. Energija prirode ima ljekovitu sposobnost, jer je živa, osvježavajuća i predivna. Zbog toga je važno provesti vrijeme u prirodi kako biste probudili svoju ženstvenost: naučite osjećati drveće, cvijeće, plodove zemlje. Vaše tijelo će se očistiti od toksičnosti i negativnosti moderne civilizacije. 

3 . Stvorite kreativnost. Stvorite muziku, slikajte, plešite, pjevajte pod tušem, slušajte opuštajuću muziku, pišite, pripremite se! Koji god oblik umjetnosti i kreativnosti odabrali, pomoći će vam da otkrijete svoju ženstvenost i ispunite se pozitivnom energijom. 



4 . Predajte se osjećajima. Često se bojimo priznati svoja osjećanja, pa ih potiskujemo. Kad se predate osjećajima, prihvaćate stvarnost i ono što vas čini jedinstvenima. 5. Meditirajte. Pronađite mirno mjesto, zatvorite oči i smirite um. 

Opustite se, fokusirajte na svoje disanje i doživite potpunu relaksaciju. 6 . Fokusirajte se više na slušanje, a manje na razgovor. Živimo u svijetu u kojem svi žele da budu glasni, a da ne slušaju druge. Kad ste spremni slušati spremni ste naučiti i shvatiti tuđe stavove, to budi novu energiju u vama, proširuje vidike i otvara više mjesta za razvijanje vaše ženstvenosti. 

7 .Pametno odaberite svog uzora. Svako ima svoj uzor, bilo podsvjesno ili ne. Za neke su to roditelji, za druge - glumci, pjevači, političari ili drugi uticajni ljudi. Pratimo svaki njihov korak, obraćamo pažnju na njihove izjave, odjeću, čak i hranu koju jedu. Divimo se njihovom uspjehu i snažnoj ličnosti i želimo biti poput njih. Ali ponekad biramo pogrešne idole. Zato je važno odabrati uzor koji će vas podsticati da budete bolji!

Pokreće Blogger.