Šta učiniti kada muškarac prestane slati poruke i zvati vas - Slijedite pravilo od 3 dana

Šta učiniti kada muškarac prestane slati poruke i zvati vas, donosimo savjete stručnjaka. 


1. Prestanite ga bombardirati porukama. Kada vam neko ne odgovori, najgore što možete učiniti je da ih bombardujete porukama. Ovo je najlakši način da ga dodatno otjerate. 2. Slijedite pravilo od 3 dana. Ako vam se iznenada prestao javljati nemojte ga spopadate pitanjima.

Umjesto toga, napravite trodnevnu pauzu u komunikaciji - nemojte ga zvati ili slati poruke da biste vidjeli da li preuzima inicijativu. Ako nakon tri dana od njega još uvijek nema riječi, napišite mu laganu razigranu poruku ili ga šaljivo upitajte gdje se izgubio. 



A ako nakon toga ne dobijete odgovor, onda je vrijeme da ga zaboravite. 3. Ako je moguće, namjestite susret sa njim. Ako znate da izlazi na određena mjesta otiđite tamo kao slučajno i dalje posmatrajte kako se stvari odvijaju. 4. Pazite kome se žalite. 

Ne biste se trebali žaliti zajedničkim prijateljima što vam ne piše, jer mu oni mogu sve prenijeti. To bi mu moglo izgledati previše očajnički. 5. Ne pišite o tome na društvenim mrežama. To nije javna stvar već nešto između tebe i njega. Ne trebaju vam postovi i statusi sa posvetom kako bi on razumio vaše ogorčenje. 



Da, možda će mu privući pažnju, ali će i izgledati nezrelo i očajno. 6. Ne čekajte ga. Nakon trodnevne pauze, ako i dalje ne odgovori, ne trebate sjediti kraj telefona i čekati vijesti od njega. Nastavite živjeti svoj život. Tako ćete mu pokazati da niste na gubitku. Ako vas ne poštuje toliko da nije ni odgovorio ni objasnio, onda još uvijek nije vrijedan vašeg vremena.

Pokreće Blogger.