Sreća muškarca nije dužnost žene - 6 pokazatelja da previše dajete partneru

Ako ste po prirodi ljubazna i velikodušna osoba, to može predstavljati problem jer ulazite u začarani krug u kojem vi dajete previše a vaš partner to iskorištava. Ta navika dovodi do prevelikog očekivanja koje kasnije možda nećete moći ispratiti. 


Narednih 6 stavki pokazuje da previše dajete svom partneru: 1. Gledate uvijek šta je najbolje za njega. Normalo je da ćete se truditi za sreću svog partnera, ali to ne smije biti bitnije od vaše sreće. Kao što mislite na sreću svog partnera, dužni ste misliti i na svoju kako bi ta veza funkcionisala. 

2. Prevelika briga: To uključuje stalno praćenje je li vaš partner jeo, spavao, odmarao, je li ponio novčanik, telefon, je li dobro obučen itd... Ako se prema njemu ponašate kao prema djetetu vaša veza bi mogla postati napeta. 3. Pretjerani optimizam.



Optimizam je dobar. Pomaže nam u teškim vremenima. Ali njegov višak može zamaskirati druge probleme. Postoji stvar koja se zove "toksična pozitivnost". Dok ste vi previše optimistični vaš partner možda potajno pati, i vi to ne vidite. 4. Želja za "rješavanjem" njegovih problema. 

Dobro je što želite olakšati život svog partnera, ali to ne znači da trebate rješavati njegove probleme. Ne samo da to nećete učiniti, već ćete i usporiti razvoj njegove sposobnosti da samostalno donosi odluke. 5. Uvijek se slažete s njim. Pokušaj izbjegavanja sukoba nije ljubaznost, već pasivno-agresivno ponašanje.



Nema ništa loše u tome da želite sačuvati mir, ali to ne smijete činiti tako što nećete imati pravo glasa u vezi. Ako se ne slažete sa njim recite to. 6. Činite stvari iza leđa "za njegovo dobro". Morate shvatiti da potreba za štićenjem svog partnera često proizilazi iz želje za kontrolom. Dok vi mislite da ga štitite i činite mu uslugu, vi ga zapravo samo kontrolišete.

Pokreće Blogger.