Snažne riječi mudre majke: Majka kojoj treba predah od djece nije ništa lošija od ostalih

Odmah da vas ispravim, ne postoje savršene majke! Ko za sebe kaže da je idealna majka, ne zna šta priča.


Ne postoji majka koja ne griješi, ne poklekne, ne iznervira se, ne poželi predah od svoje vlastite djece... i to je sasvim normalno. Znate li šta nije normlano? Nije normalno to kada žene ne podržavaju jedne druge. Nije uredu da kritikujete nekoga a da nemate pojma kroz šta prolazi.

Normalnoj osobi neke stvari izgledaju poprilično lake, ali kada je osoba trajno iscrpljena teško joj je učiniti i neke osnovne stvari. Nije uredu da jedna žena nameće drugoj svoje metode vaspitanja, jer pobogu ko vam garantuje da su to ispravne metode? 



Koliko god da ste sigurne u svoje "metode" one ipak mogu imati kontraefekat u odgoju. Svaka žena je jedinstvena, svako dijete je jedinstveno, svaka porodica je jedinstvena, i svako bi trebao funkcionisati onako kako oni misle da je ispravno. 

Nekulturno je i bezobrazno nametati svoje mišljenje drugima. Uredu je biti majka kojoj je muka od dječijeg plača. Uredu je biti majka koja se zasitila dječijih pitanja i potrebna joj je tišina. Uredu je biti majka kojoj treba predah od vlastite djece. 



To je ne čini ništa lošijom majkom. To ne pokazuje da ona voli svoju djecu manje od drugih. Vrijeme je da normalizujemo te stvari jer sa kritikama samo više stvarate osjećaj krivice u ženama koje su na rubu živaca. Ako si majka i čitaš ovo - znaj da si kraljica! Sa svim greškama koje si činila! 

Činila si sve najbolje što si mogla. Neka si se rasplakala, neka si imala žute minute... Sve je to za čovjeka. I na kraju krajeva, kad biste više dopuštali majkama da imaju pedahe, sretnije porodice bi imali!

Pokreće Blogger.