Savjeti biznismena kako postati jači i uspješniji - Podsvijest može riješiti sve naše probleme

Čarls Hanel je bio jedan od najpoznatijih i najbogatijih biznismena devetnaestog vijeka. Napisao je knjigu "Ključ uspjeha" kroz koju je objasnio koliki značaj imaju naše misli i šta sve možemo postići ako ih usmjerimo u pravom smijeru. 


"Izobilje zavisi od toga koliko razumijemo zakon o izobilju i činjenice da um nije samo kreator nego JEDINI kreator svega što postoji." "Kao što su najmoćnije sile u prirodi nevidljive, tako su i najmoćnije snage u čovjeku njegove nevidljive snage, njegova duhovna snaga, a jedini način na koji se duhovna snaga može ispoljiti to je misao.

Da biste u svoj život unijeli više snage – steknite svijest o snazi, više zdravlja – steknite svijest o zdravlju, više sreće – steknite svijest o sreći. Živite u duhu tih stvari sve dok one ne postanu vaše jer imate pravo na njih. Tada vam ih neće biti moguće oduzeti.." 



"Mentalna snaga se postiže baš kao i fizička snaga: vježbom. Mislimo na nešto, prvi put možda uz malo teškoća. Ponovo mislimo na istu stvar i tada je malo lakše, zatim mislimo opet, pa opet i to onda postane mentalna navika. Nastavimo li da mislimo istu stvar, ona će konačno postati automatska." 

"Najmanje devedeset posto našeg mentalnog života je podsvjesno, pa zbog toga oni koji ne iskoriste tu mentalnu snagu žive prilično ograničeno." "Podsvjest može i hoće da riješi svaki naš problem ako znamo kako da je usmjerimo." 



"Stvorite samo ideale, ne posvetite nijednu misao spoljašnjim uslovima, stvorite unutrašnji svijet – divan i bogat – i spoljašnji svet će manifestovati uslove kakve imate unutra. Tada ćete razumjeti svoju moć da stvorite ideale, a ti ideali će se projektovati u svijet posljedica." 

"Prava snaga dolazi iznutra. Sva snaga koju bi iko mogao koristiti nalazi se unutar čovjeka i samo čeka da se pojavi, prvo tako što će on spoznati tu snagu, a zatim shvatiti da je ona njegova, svjesno radeći na tome sve dok ne postanu jedno." "Ako želite da promijenite okolnosti, morate promijeniti sebe. 

Vaša ćud, želje, fantazije ili vaše ambicije mogu biti ometane na svakom koraku, ali vaše najintimnije misli će naći način da se izraze, isto onako sigurno kao što biljka niče iz sjemena." "Držite u mislima željene okolnosti, tvrdite sebi da su već postale činjenica. 

To ukazuje na značaj snažne tvrdnje. Neprestanim ponavljanjem, ona postaje dio nas. Mi zapravo sebe mijenjamo i stvaramo sebe onakvima kakvi bismo željeli da budemo." "Ako u životu želite skladne uslove, morate razviti skladan mentalni stav." 

"Moć stvaranja u potpunosti zavisi od duhovne snage. Postoje tri koraka: stvaranje ideje, vizuelizacija i materijalizacija." "Ako želite da uklonite strah, koncentrišite se na hrabrost." "Ako želite da uklonite nedostatak, koncentrišite se na obilje." 

"Uvijek se koncentrišite na ideju kao da već postoji. To je klica, životni princip koji ide naprijed i pokreće uzroke koji vode, usmjeravaju i uzrokuju neophodne relacije koje će se na kraju ispoljiti."

Pokreće Blogger.