Raskid sa dobrim čovjekom može biti puno bolji nego život s njim: 5 znakova pogrešne veze

Ako u vašoj ljubavnoj vezi vlada 5 sljedećih stvari onda se zapitajte šta zapravo imate od te veze: 


1. Ne možete biti iskreni. Glavni ključ za održavanje stabilne veze jeste komunikacija. Ako osjetite da ne možete potpuno iskreni prema svom partneru, bilo da vas ne razumije, ne želi slušati ili nešto treće - ta veza nema budućnost. Za šta vam služi partner ako ne da vam bude podrška i životni saputnik. 

2. "Da li ga voliš?" - "Pa znaš, dobar je čovjek". Ovo su veze koje mogu imati najgori mogući ishod. To je veza koja je zasnovana na dobroti, umjesto na ljubavi. Mnogi traže ovakve veze jer su u prošlosti vjerovatno biti povrijeđeni od strane loše osobe. 



Zato ih sada samo zanima da nađu dobru osobu, nebitna im je ljubav, strast i emocije. To je totalno pogrešan pristup. To ne znači da ne možete biti srećni kraj osobe koja vam je samo "dobra" ali velike su šanse da kasnije shvatite da ste propustili nešto jako veliko - uživanje u istinskoj ljubavi. 

3. Vruće hladno. Čas je sjajan prema vama, čas je hladan. Ni sam ne zna šta bi. Osoba koja voli nema promijenljivo ponašanja. Ljubav je konstanta, ne postoji mala ljubav i velika ljubav. Kad voliš - voliš. 4. Stvari koje mrzite se ponavljaju. 



Ako je u prošlosti bilo dosta sukoba, okršaja i raspravki nakon čega vam je partner obećao da će se promijeniti - ali to nije učinio, stvari su jasne. On se ne želi promijeniti zbog vas. Pitanje je samo koliko ćete dugo to trpiti. 

5. Ostajete zbog pogrešnih razloga: U vezi ste sa tom osobom iz mnogo razloga, ali niste iz onog pravog - da ga volite. Shvatite to ovako, veza je teška i sa osobom koju volite, šta mislite kakva će biti sa osobom koju istinski ne volite?

Pokreće Blogger.