Psihologija srećnih odnosa: Ženski bijes je posljedica nedostatka ljubavi

Muškarcima ne bi bilo teško razumjeti žene kada bi pokušali shvatiti njihovu prirodu.


Negativne emocije žena ne dolaze iz čista mira. Muškarcima je to teško shvatiti jer su po prirodi drugačiji. Glavna razlika između psihe muškaraca i žena je u tome što muškarac se više vodi racionalnošću a žena emocijama. To je toliko očigledno, mada ipak mnogi to ne vide.

Muški svijet se vrti oko ideja, logike, činjenica, a ženski svijet oko osjećaja, senzacija i emocija. Iz ove razlike proizlaze njihove najveće razlike. Muškarac je u većoj mjeri sklon samokontroli - to mu omogućava da racionalno razmišlja i funkcioniše. 



Žena je podložna snažnim osjećajima i emocijama. Ona je senzualna, emotivna, gotovo da nema samokontrolu, teško joj je koncentrisati se na nešto - to je njena cijena za sposobnost da dobro prihvati i daje ljubav. Sa tim što su toliko emotivne, često pate od "ljubavnog deficita" koji dovodi do bijesa.

Negativne emocije proizvod su nedostatka ljubavi. Ako se bijes pojavi, žena ga pokušava obuzdati i suzbiti jer zna da je muškarac neće razumjeti. Suzbijajući bijes nije ni svjesna da ga tako samo više nagomilava i tako dolazi do napada histerije kada više ne može sve zadržati u sebi. 



Ako u životu ima puno negativnosti, to znači da dajete više nego što uzimate. Nikada se neće sreća roditi iz nedostatka ljubavi. Jer ljubav je sreća. Negativne emocije kod žene pokazuju da ona nije srećna u svom životu. Ne dozvolite da se nakupljaju, shvatite odakle potiču i radite na tome da ih otklonite. Ojačajte svoj um. Što je um jači i što čovjek dobije više ljubavi, to duže može lijepo i mirno živjeti.

Pokreće Blogger.