Neke žene izgledaju sjajno poslije 60-te, druge se pretvaraju u stare bake - 5 razloga zašto

U razvijenim zemljama skoro da više ne postoje bake kakvih se mi sjećamo, sa maramama oko glave, debelim džemperima i suknjama do poda. Sada su to sve "moderne bake" koje izgledaju kao cure.


Prešavši 60-godišnju granicu neke žene ostaju izgledati sjajno a druge se pretvore u prave "bake" sa zastarjelim interesima i načinom života. Postoje vrlo konkretni razlozi za to: 1. Tip starenja i nepravilna briga. Svaka žena ima svoj tip starenja. 

Ali rijetko ko tome pridaje posebnu važnost. Žene koje redovno vježbaju i održavaju dobar mišićni tonus najljepše stare. Takođe žene koje ulažu trud i znanje u ispravnu njegu kože imaju veće šanse da ljepše ostare. 2. Pogrešan način razmišljanja. 



Mnogo je žena koje će reći "ma što bih morala vježbati, po cijeli dan sam na nogama, to je dovoljno". Brisanje prašine nije dovoljna fizička aktivnost. Najmanje što možete učiniti je da duge šetnje uvedete u svoj dnevni raspored da biste održavali kondiciju. 

3. Životni stil. Istraživanja su već potvrdila da ishrana igra veliku ulogu u našem izgledu. Žene koje su se navikle da jedu masnu i lošu hranu lakše se goje i počinju zapuštati svoj izgled. Višak kilograma ne predstavlja samo estetski problem, već i zdravstveni. 



4. Zastarjela odjeća. To uopšte ne znači da trebate nositi miniće. Idealna opcija je vaš vlastiti stil koji odgovara vašoj dobi i tipu građe. Nema potrebe da nosite zastarjele bluze ili suknje do poda. Svaka žena može izgledati elegantno u haljini do koljena. 

5. Možete izgledati isjajno u bilo kojoj dobi ako to želite. Žena u bilo kojoj dobi može ostati privlačna i ne izgledati poput "bake", dovoljno je samo sjetiti se da bude nasmijana i pozitivna osoba koja uvijek ima vremena za sebe i svoja interesovanja. Vedar duh itekako dobrinosi našoj spoljašnjoj ljepoti.

Pokreće Blogger.