"Moj dečko ima suprugu koju ne voli" - 8 najvećih zabluda ljubavnica

Mnogi će reći da je biti ljubavnica normalna i moderna stvar. Takva shvatanja potiču iz pogrešnog shvatanja samog pojma ljubavi.


Zabluda broj 1: On ne voli svoju ženu! To su priče za malu djecu. Muškarac koji ne voli ženu ne želi ni živjeti ni biti sa njom. Možda vam objašnjava kako je situacija komplikovana, ali ništa ne može biti toliko komplikovano. Zabluda broj 2: Loše je biti ljubavnica, ali mi imamo nešto posebno. 

Krađa je uvijek krađa, bilo da to činite iz dobrih ili loših razloga. Isto tako je kad ste ljubavnica. Možda mislite da je vaša veza sa oženjenim čovjekom posebna, ali svaka ljubavnica to misli. Zabluda broj 3: Njegova žena nije dobra za njega: 



Taj čovjek je bio zaljubljen u tu ženu i odlučio je podijeliti život za njom, mislite da bi to učinio da mu nije bila dobra? Kupio joj je prsten, vodio ljubav s njom svojom voljom, zajedno su odgajali djecu, stvorili dom... Ne zvuči kao da nije dobra žena za njega, možda samo vama tako priča da opravda svoja loša djela. 

Zabluda broj 4: Ostaviće je, samo čeka pravi trenutak. Skinite ružičaste naočale - to je najčešći fazon koje oženjeni muškarci govore svojim ljubavnicama. Zabluda broj 5: Modernim djevojkama je to normalno: Čak i u Bibliji, u deset božijih zapovijesti stoji "NE ČINI PRELJUBU". 



Dovoljno je opisano koliko je to "normalno". Zabluda broj 6: Ne znam njegovu ženu pa me i ne zanima kako se ona osjeća. Mnoge ljubavnice tu njegovu suprugu ne vide kao živo biće, već radije kao fiktivno biće iz nekih monstruoznih filmova koje želi da pojede jadnog muža. 

Spustite se na zemlju, previše ste gledale bajke! Zabluda broj 7: Ja ga trebam voljeti bez obzira na sve. Apsolutno netačno. Zašto biste voljeli čovjeka koji vodi dvostruki život i ne želi se posvetiti samo vama? Kome na ovom svijetu prija takva veza? 

Zabluda broj 8: Ona radi fizički posao za njega, ja ga usrećujem. Ne znate vi kako se on ponaša sa svojom ženom kada je sa njom kući. Možda ima jednu priču za vas, a realnost je totalno drugačija.

Pokreće Blogger.