Drage žene, ne živite u zabludi - Vaša ljubav neće od žabe napraviti princa

Filmovi su nas uvjerili da žena svojom ljubavlju može od najgoreg muškarca napraviti dobrog. Ali stvarnost je drugačija. 


Da, žena može uticati pozitivno na muškarca, ali njena ljubav ne može od preljubnika, sebičnjaka, egoiste i manipulatora napraviti dobrog muškarca. U filmovima možete od žabe napraviti princa, ali u stvarnom životu ne. Šta se podrazumijeva pod lošim partnerom? 1. Kada vas kontroliše. 

Sve vrijeme pita gdje ste i s kim, ograničava komunikaciju s voljenima, kritikuje vaš izgled, ljubomoran je čak kad izlazite s prijateljima, često vas optužuje za nevjerstvo i slično. Ove karakteristike je teško iskorijeniti i odlična su osnova za izgradnju toksične veze. 



2. Srozava vaše samopouzdanje. Ponižava vas i vaša postignuća (možda čak i pred drugima), kritikuje svaku vašu odluku, vrijeđa vas, namjerno želi povrijediti vaša osjećanja. 3. Emocionalna ucjena. "Vidiš šta si me natjerala da uradim?" "Ti si kriva što sam pogriješio". 

Šta god da učini - vi ste krivi. U takvoj vezi vi ste uvijek krivac a on žrtva. 4. Okrutnost. Muškarac koji je emotivno hladan i odbojan se teško mijenja. Možete mu ponuditi svu nježnost svijeta i ljubav, ali on je jednostavno navikao da bude takav i ne želi/ne može da se mijenja. 



5. Nevjera. Preljubnika je teško promijeniti. Moguće je, ali vrlo teško. U mnogim slučajevima varaju čak i kada su istinski zaljubljeni. Shvatite da tu nije problem u ženi, već u njemu samome. Drage dame, cijenite sebe više. Ako se nalazite u vezi sa ovakvim muškarcem - potražite bolje. Zapamtite da vaša ljubav i trud neće mnogo uticati na muškarca koji je loš.

Pokreće Blogger.