Činjenice o razvodu koje vam ne govore: Najgore je dragocijeno vrijeme potrošiti na pogrešnog

Razvod nije više toliko tabu tema kao što je bio u prošlim vijekovima. Često se dešava, ali i dan danas za sobom ostavlja velike probleme u životima razvedenih ljudi.


1. Najviše žalite za izgubljenim vremenom: Tek kada izgubite dobar dio svog života na pogrešnu osobu, tada shvatite koliko ste izgubili. Vrijeme je dragocjeno i čovjek ga ne cijeni dok ne zađe u zrele godine. Kada ga potrošite na pogrešne osobe javlja se osjećaj krivice.

2. Osuđivaće vas: Čak i ako ste bili u jako lošem braku i jedva živi se isčupali iz njega - ljudi će vas osuđivati. Uvijek će biti onih koji "ne priznaju" razvod i koji smatraju da brak treba trajati vječno. Moraćete se naviknuti na njih.3. Biće vam teško da nastavite dalje: Niste više tako mladi, a ni tako privlačni, ni lako prilagodljivi... Sve to teško utiče na prolažanje novog partnera. Što je osoba starija to joj je teže da pronađe nekoga sa kim bi se mogla zamisliti i provesti život.

4. Potreban je trud da zaboravite prošlost: Propali brak će dugo vremena ostaviti uticaj na vaš život i koliko god se trudili da zaboravite neke stvari, teško da ćete moći. Pogotovo ako ste stekli djecu u tom braku, sa tim će stvari biti još teže.5. Partneri će vas osuđivati: Poslije razvoda teško je pronaći osobu koja će prihvatiti činjenicu da ste razvedeni. Mnogi će se pitati šta je tu pošlo po zlu, da li vama nešto fali, da li vi niste dovoljno dobri za brak, itd. Mnogi će zbog toga i pobjeći.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.