Žena u patikama gubi ženstvenost - 6 stvari na ženi koje je Christian Dior smatrao neurednima

„Jednostavnost, dobar ukus i njega su tri osnove dobrog stila, a one ne koštaju mnogo novca.“ Christian Dior. 


Francuski modni dizajner Christian Dior vjerovao je da nema ružnih žena. Postoje samo one koje ne znaju kako naglasiti svoju ljepotu. Izdvojio je 6 detalja zbog kojih mnoge žene izgledaju neuredno: Neoprana kosa: Poput Coco Chanel, Christian Dior vjerovao je da je prljava kosa najgora stvar koja kvari sliku žene.

To nije samo nepoštovanje sebe, već i nepoštovanje drugih. Dama mora biti uredna u svemu. Vulgarnost: Ženstvenost je ono što treba naglasiti u svom izgledu. I to se odnosi ne samo na odjeću, već i na način komunikacije, ponašanja. Čak i ako je žena u elegantnoj haljini, neće biti ženstvena ako psuje.Pogrešan broj odjeće: Christian Dior vjerovao je da žena gubi svoju sofisticiranost ako se oblači nepravilno. Konkretno, izgled kvari odjeća koja nije izabrana u odgovarajućem broju. Krupnije žene se ne bi trebale utegnuti do beskonačnosti, dok mršave žene se ne bi trebale sakrivati u tri broja većoj garderobi. 

Odjeća bi idealno trebala naglasiti dostojanstvo figure i sakriti njene nedostatke. Nedostatak pažnje na cipelama: Christian Dior je ponovio: „Ne možete obraćati previše pažnje na svoje cipele. Mnoge žene misle da cipele nisu toliko važne, ali stvarni dokaz elegancije je ono što se nosi na nogama." Ako je uvijek u patikama, onda i sama gubi ženstvenost. Neuredne ruke: Ruke su ogledalo svake žene. Odaju godine i pokazuju koliko brinete o sebi. Neka to bude jednostavna manikura, ali uvijek čisti nokti i glatka koža ruku. A to uopšte nije tako teško postići. Neuredna stopala: Ne zaboravite na stopala i pete. Ljeti nosimo otvorene cipele, haljine i suknje, pa ih je takođe važno pratiti kako bi noge uvijek bile njegovane.

Želite da čitate još sadržaja poput ovoga, preporučujemo da posjetite i magazin - www.infpult.info

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.