Zašto muževi ostavljaju dobre žene - Psiholog Labkovski ističe da nisu bitne ljepota i dobrota

Mnoge djevojke se od djetinjstva uče biti poslušne, dobre, učiti za petice i nastojati biti primjer. 


Ali niko ni jednoj djevojci neće reći da kad postane odrasla žena i supruga, jednog dana je muž može napustiti i otići drugoj koja ne zna kuhati, prati ili čistiti, koja nije ni pola sjajna kao ona... Te stvari se događaju i ostavljaju žene u čudu, preispitujući svoje kvalitete. 

Ako čitate literaturu, možete shvatiti da muškarcima ne trebaju idealne žene, koje u svemu rade sve baš kako treba. To je poželjno, ali to nije glavno. "Biću divna domaćica, naučiću dobro kuhati, izgledaću kao bombona, a onda će neko definitivno vidjeti moj talent!" - tako razmišlja verćina žena. 



Drage naše! Niko vas neće voljeti zbog luksuznih trepavica ili dobre večere. Ljubav je nešto drugo!" rekao je Mihail Labkovski. Neke žene se jednostavno izgube, potpuno uronjene u svakodnevni život, brinući o voljenom supružniku, zaborave na sebe.

Muškarcu ne trebaju kuharica i spremačica, čak ni ljepotica. Potrebna mu je zanimljiva osoba koja sebe voli. Žena koja će ga razumjeti, a ne samo treptati lijepim trepavicama. Ona koja će ga oduševiti, koja će težiti nečemu, razvoju, samopoboljšanju. 



Potrebna je samopouzdana žena koja će se osjećati privlačno, voljeti sebe onakvom kakva je. „Na primjer, zapanjujuća ste plavuša. Imate savršene noge, trepavice - sve kako treba. Ali ako ste istovremeno, čak i duboko u sebi, sigurni da vam je nos prevelik, a stražnji dio premalen, onda ste unaprijed izgubili od žene velikog nosa, loših nogu i malih grudi koja ima samopouzdanja. " - Mihail Labkovski. 

Dakle, može žena biti i najbolja na svijetu, brinuti o muškarcu, dotjerivati se, odlično kuhati ali ipak ne znati voljeti sebe i patiti zbog nesigurnosti - to je ono što odbija. Praksa pokazuje da odnos žene prema sebi određuje kako se muškarac odnosi prema njoj. 

Voljeti sebe, cijeniti i poštovati - to je ono što bi trebalo biti na prvom mjestu, a zatim i sve ostalo, ljepota, kuhanje itd. Otuda dolazi stereotip da svi muškarci vole loše žene. Možda te žene nisu loše, već samo znaju kako sebe voljeti. 

Takva žena može muškarcu pokazati kako se treba ponašati prema njoj. Sigurna je u sebe, zna da je najbolja, čak iako je njen izgled daleko od idealnog. A muškarcima je, s takvom ženom mnogo ugodnije nego sa nesigurnom, skromnom i poslušnom koja važi za dobru ženu.

Pokreće Blogger.