Nije neslaganje uzrok razvoda već loše navike - 6 navika koje su najveći neprijatelji braka

Neke navike koje stičemo tokom života nikako nisu dobre da bi se zadržale tokom veze i braka.


1. Ponos: Prema vjerskom vođi Ezri Taft Bensonu, ponos je najveći neprijatelj svake veze. Ponosna osoba nikada neće zatražiti oprost, a u braku ponos može biti opasno oružje. Sretan brak je nemoguć bez osjećaja poniznosti. Naučite voljeti i poštovati svog partnera. 

Kontroliši svoj ego. Budite zahvalni partneru na svemu što oni čine za vas. Budite odani prijatelj i pouzdan pratilac osobi s kojom ste obećali provesti ostatak života. 2. Ravnodušnost: Obratite pažnju na svog supruga kada ima nešto važno s vama podijeliti. Otkrijte kako se zaista osjeća i šta mu treba. 



3. Sebičnost: To je najveći neprijatelj ljubavi. Umjesto da povećate vlastito samopoštovanje, postepeno ćete gubiti poštovanje svog partnera. 4. Bijes: Ljutnja i mržnja su rezultat netolerancije i nestrpljenja. Pokušajte da se ne ljutite na supružnika, budite strpljivi. 

Imajte na umu da svi mogu pogriješiti. Gledajte na život sa smislom za humor i shvatićete da zapravo nije sve tako loše kako se činilo u početku. Naučite kontrolisati svoje osjećaje. Kad vas nešto ili neko iznervira, duboko udahnite i mentalno se udaljite od situacije na nekoliko minuta kako biste se smirili.



Ne izgovarajte prvo što vam padne na pamet. 5. Zavist: Zavist je štetna emocija koja se hrani patnjom drugih. Trebali bi tretirati svog drugog kao sebi ravnopravnog. Pokušajte usrećiti svog supružnika umjesto što samo mislite na sebe. Ako se osjećate nesretno, ne biste trebali vući partnera u ponor sa sobom. 

6. Pohlepa: Pohlepa se očituje u želji za stalnim sticanjem materijalnih stvari. Umjesto nepotrebne kupovine, vrijeme provedite s partnerom u slobodno vrijeme. Provedite vrijeme zajedno i uživajte u plodovima svog rada. Kakva je korist skupiti bogatstvo, a da ga ne iskoristite?

Pokreće Blogger.