Ako žena nije dovoljna jednom muškarcu - Biće drugome: Snažne žene drugačije grade veze

Jake žene imaju drugačiji pristup životu. I drugačiji pristup ljubavnim vezama. Ovo su razlike: 


1. Jakoj ženi nije potrebna veza da bi se osjećala ispunjeno. Prvo, jaka žena postala je jaka jer je puno toga prošla SAMA. Naučila je da se brine o sebi i zauzima za sebe. Ona zna da ako nije dovoljna muškarcu - postoji drugi kojem će biti dovoljna.

2. Snažna žena zna šta želi od života. I od veze. Ona traži dubinu, otvorenost, iskrenost i istinsku ljubav. Ne pristaje ni na šta manje. 3. Jaka žena tretira muškarca ravnopravno. Ne smatra se ni nižom ni višom od njih. Ravnopravnost je jedina opcija u vezi sa jakom ženom. 



4. Snažna žena zna kako kontrolisati svoje osjećaje. Dugo je radila na svojoj emocionalnoj i psihološkoj zrelosti i pristaće samo na nekoga ko to neće smatrati nedostatkom, već će to uvažavati i cijeniti. 5. Samopouzdana žena se ne boji braniti svoje stavove. 

Puno je toga prošla i naučila da brani svoja uvjerenja, čak i ako su svi protiv nje. Ona ostaje vjerna svojim principima. I muškarac bi to trebao poštovati, jer ona definitivno neće napraviti kompromis oko nečega što joj se ne dopada. 6. Snažna žena nije ljubomorna. 



Ljubomora dolazi iz nepovjerenja a jaka žena ne ulazi u vezu u kojoj nema povjerenja. Ako je žena pristala na vezu sa vama, onda to čini jer vam vjeruje. I nikad neće biti ljubomorna. 7. Samopouzdana žena želi stvarnu vezu. Neće se miješati u ono što smatra privremenim. 

Pokreće Blogger.