Ako vas muškarac vara ne ljutite se - Nađite i vi nekog: Genijalna Žuži o ljubavi i prevarama

Žuži Jelinek je bila hrvatska modna dizajnerica i pisac koja je oduševila ljude širom svijeta. 


Njene knjige su se većinom bazirale na ljubavi i ljepoti. Ono što je mnoge ljude oduševljavalo kod Žuži Jelinek jeste to što nije imala dlake na jeziku i uvijek je otvoreno, i jako smiješno, pričala o muško-ženskim odnosima. Rođena je 1920-te godine a preminula 2016-te. 

Sa svoje 94 godine i dalje je pričala o ljubavi. I tada je imala veliku želju da bude intimna sa svojim suprugom ali, kako je govorila, bio je previše star za to. U životu nije se kajala ni zbog čega i kaže da bi rado sve ponovila. Od obične krojačice postala je modna kreatorka, pa zatim i pisac. 



Jedna od najvažnijih sfera njenog života bila je ljubav i ljubavni odnosi. Za žene je uvijek imala korisne ali i urnebesne savjete: "Muškarcima je to kao da puste vodu u WC školjci. Nema tu osjećaja. To je samo tehnika. Zato žene budite pametne. Sumnjate li u muževu vjernost, nemojte ga ostaviti. 

Nađite i vi nekoga, ali to mu nikad ne smijete priznati. Brak će vam sigurno uspjeti". Takođe je savjetovala žene da više uživaju u ljubavi: "Imala sam puno muškaraca dok sam bila slobodna, ali nikad nisam varala muževe. Ima tu posla jer tada treba organizirati život i sa suprugom i s ljubavnikom. 



Sad mi je žao zbog svakog muškarca kojeg sam odbila. Stoga savjetujem ženama da si priušte svakog frajera kojeg požele. Poslije biste se mogle kajati zbog propuštenih prilika" Za održavanje strasti u krevetu njezin izbor oduvijek je bio atraktivno rublje. Takođe je savjetovala žene koje nisu pronašle pravu ljubav da uzmu bilo kojeg muškarca i naprave od njega muškarca po svojoj mjeri.

Pokreće Blogger.