U kojim godinama većina žena vara - Čini se da nismo najluđi u mladosti

Zašto žene varaju? Kriza srednjih godina ili kriza odnosa? U nastavku donosimo zanimljiva otkrića.


Svako drugačije gleda na ljubv i prevare. Bez obzira na razloge, postoji određeno vrijeme, tačnije određena dob žene u kojoj najčešće varaju. Naučnici su se pozabavili ovom temom i došli do zanimljivih podataka uz pomoć statistike. 

Naime, naučnici su sproveli anonimnu anketu i primijetili neke sličnosti kod žena koje su varale svoje muškarce. Ta sličnost se odnosi na dob u kojoj su varale, tačnije većina žena se odlučila na preljubu u otprilike istim godinama. Šta mislite, koje godine su u pitanju? 



Mnogi će reći "Ma mora da su rane dvadesete jer smo tada još nezreli i ne znamo šta je prava ljubav", ali to nije tačan odgovor.  Prema studiji, prosječna starost žena koje su varale je otprilike 36,5 godina - ili otprilike oko 7 godina nakon braka. 

Međutim, brojevi se razlikuju u drugim zemljama. U Španiji je starost žena koje varaju otprilike 40-44, u Mađarskoj 45-49, a u Velikoj Britaniji 25-29. Amerikanke u prosjeku počinju varati nakon 8,5 godina braka, a Irkinje - nakon 3,5 godine! 



Šta je uzrok ovome? Zašto se žene odlučuju na preljubu baš u zrelim godinama? Sociolozi i psiholozi slažu se da je u većini slučajeva problem u tome što žena nema dovoljno pažnje i poštovanja od svog muškarca sa kojim živi. 

Afera sa strane bi mogla pomoći udatoj ženi da vrati žeđ za životom, oživi svoju senzualnost i fizičku strast. Dakle, muškarci, ako želite da vaša žena spava samo s vama i bude samo vaša, obratite joj više pažnje, posebno prije njenog 37. rođendana.

Pokreće Blogger.