U brak ne ulazite s onim koga želite promijeniti: 9 stvari koje bi trebali imati na umu prije braka

Danas se polovina brakova završi razvodom, ali oni koji se ne razvedu nisu nužno sretni. Mnogi ostaju zajedno, ali osjećaju se loše u toj zajednici. Prije nego što stupite u brak imajte sljedeće stvari na umu.


1. Odabrali ste muškarca čiji se životni planovi razlikuju od vaših, ali se nadate da će se predomisliti. Mnogi brakovi se raspadaju jer baš tako započinju. Možda ćete mu htjeti promijeniti mišljenje o životnim planovima, djeci, pa čak i braku, ali to je loša ideja. 

U najboljem slučaju imaćete muškarca koji će jednostavno odustati i osjećati se negativno prema vama. U najgorem slučaju, on će otići. 2. Udaješ se za nekoga za koga se nadaš da će ga promijeniti. Ne možete promijeniti osobu koja to sama ne želi. 



Možete promijeniti samo sebe. 3. Muža birate po savjetu roditelja i prijatelja. Pogrešna odluka, jer neće oni provesti život sa tom osobom već vi.. 4. Zanemarujete znakove upozorenja. Ne birate osobu za jedno veče, već za cijeli život ili veći dio njega, zato nemojte zatvarati oči pred onim što vas zaista zabrinjava. 

5. Udajete se za nekoga ko ne razmišlja o budućnosti. Postoje harizmatični muškarci s kojima je zabavno biti, ali ipak ne razmišljaju kako da se finansijski obezbijede ili ne razmišljaju o stvaranju porodice. Takvi ljudi obično ne grade karijeru i samo će vam teret u životu. 



6. Pristajete na brak samo zato što to svi rade. Brak nije obaveza i nema rokova. Vjenčajte se samo ako volite i želite to učiniti. 7. Ne slušate svoju intuiciju. Mnoge razvedene žene priznaju da su u početku predosjećale da brak ima male šanse da uspije ali ipak su se udale

Vaša vas intuicija štiti - slušajte je. 8. Koristite brak kao rješenje problema u vezama. Ali brak ne rješava probleme. 9. Ne udajete se jer svi imaju mane. Da, svi imaju mane, a ako odbijete svakoga zbog neke sitnice koja vam se ne dopada - zauvijek ćete ostati sami. 

Pokreće Blogger.