Psihologija srećnog života: Ne troši vrijeme na ljude koji te ne vole koliko zaslužuješ

Vrijeme je da se zamijene uloge, ljudi koji su brinuli o drugima - vrijeme je da drugi brinu o njima.


Maknite se od čovjeka s kojim vam je bilo loše i oprostite onome koji vam je donio mnogo patnje u život. Za vlastitu dobrobit trebate oprostiti i krenuti naprijed i pronaći ljubav koju zaista zaslužujete. Opraštanje ne znači da trebate zaboraviti na sve što vam je loše učinjeno.

Oprostiti znači skinuti teret s duše i krenuti pravim putem. Oprostite nekome ko vas nije mogao ili nije htio voljeti onako kako zaslužujete. Oprostite mu - zbog vas samih. Otvorite svoje srce novim mogućnostima, riješite se straha i nesigurnosti. 



Vaše veliko i ljubazno srce zaslužuje sasvim drugu osobu, sasvim drugu ljubav. Zaslužujete da vas njeguju i brinu o vama, zaslužujete biti sretni. Vrijeme je da na svaku pogrešnu priču stavite kraj, koliko god bolna bila. Dosta ste se brinuli o drugima, nek se malo drugi brinu za vas.

Došlo je vrijeme da zatvorite sva loša vrata za sobom, tako da se otvaraju druga - za nešto bolje. Vrijeme je da krenete naprijed. Oprostite i napravite korak naprijed. Ne osvrćite se! Zaslužujete više od onoga što ste mislili da je "sreća". 



Sve će se promijeniti u životu kad shvatite da ne morate pristati na osrednje, već da imate pravo zahtjevati ono što vam treba. Ništa vas ne koči više od vas samih. Zato nemojte biti svoji najgori neprijatelji - pustite, oprostite i idite naprijed.

Pokreće Blogger.